‘Cam Filminde Ölçü Olsun’

‘Cam Filminde Ölçü Olsun’

Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu cam filminin tamamen yasak olmasına tepki göstererek, ‘‘Bunun ölçüsü belli olsun, tamamen karanlık olana biz de karşıyız” dedi.

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, Ostim’deki genel merkez binalarında cam filmi yasağına ilişkin esnaflarla birlikte bir basın açıklaması yaptı. Yaşanan mağduriyetleri dile getirdi. 
Esnaf Mağdur 
Başkan Arslanoğlu esnafın ve vatandaşın bu durumdan mağdur olduğunu dile getirerek ‘’ Bu konu kamuoyunu fazlaca meşgul etti. Bizde Bununla ilgili esnaflarımızın ve vatandaşın mağdur olmaması için bir toplantı düzenledik. Oto cam filminin neden yasaklandığını veya yürürlüğe girecek yönetmeliğin neden ertelendiğini tartıştık. 26 Ekim 2016 yılında 1 yıl sonra girecek yönetmeliğin, 21 Ekim 2017 gününde yönetmelikten çıkarıldığı artık olmayacağını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı açıkladı. Burada birçok esnaf mağdur oldu şuan Türkiye de 6 milyona yakın araçta cam filmi var ve son 1 yılda yönetmelik girecek denildikten sonra yaklaşık olarak 3 milyona yakın araca da film çekildi’’ dedi. 

gorselimg_1186916520.jpeg

Madem film yasak o halde orijinal camlarda yasaklansın
Arslanoğlu açıklamasında, Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanı Faruk Özlü’ nün ulusal güvenliğe uygun değil açıklamasına yanıt olarak  ‘’ Sayın bakan bu filmlerin ulusal güvenliğe uygun olmadığı noktasında bir açıklama yaptı. Tabii bu açıklama yapılırken bizde esnaf ve vatandaş olarak şunu sorduk. Orijinal R43 renkli camlar şuanda müsaade ediliyor fakat aynı ölçüde bizim filmlerimiz yasal değil bu durum haksız ve adaletsiz. Madem terör,  ulusal güvenlik ki hepimiz için ulusal güvenliğimiz çok önemli. Bugüne kadar cam filminden ötürü güvenlikle ilgili bir olay oldu mu? Bunu sormak istiyoruz.  O zaman orijinal renkli camlara da yasak getirilsin. Kapalı kasa kamyonetler onlarda da güvenliği bozuyor onlara da yasak getirilsin” dedi. 

Yalnızca Olumsuz Yönleri Konuşuluyor 
Cam filmlerinin yalnızca olumsuz yönlerinden konuşulduğunu, vatandaşın birçok haklı sebepten ötürü aracına film çektirdiğini söyleyen Arslanoğlu’’ Herkes olumsuz yönüne bakıyor cam filminin. Bir de vatandaşın tercih etme sebepleri var. Kimisi güneş ışınlarına karşı koruduğundan dolayı, bu şekilde  hastalığı olanlar tercih ediyor. Ya da özellikle yaz aylarında gelen güneş ışınları aracımıza doğrudan doğru doğruya etki yapıyor. Bu camlar mercek vazifesi yapıyor buda özellikle uzun yolculuklarda çocuklarımızı, sürücüyü olumsuz etkiliyor kazayla burun buruna kalıyorlar. Tabiri caizse araçlardaki cam filmlerimiz bizim güneş gözlüğümüz. Yine bunun yanında, özellikle kazalarda bu cam kırılmalarına yönelik vücudumuza gelecek bu cam kırıklarını muhafaza ediyor. Sadece bu cam filmlerinin kötü tarafına bakarak birçok konuda faydalı yerini görmezden gelirsek esnafımız ve vatandaşımız mağdur olacak. Biz bu konuda bakanlığa ve hükümete çağrı yapıyoruz. Cam filmi yönetmenliği düzeltilerek özellikle sağ sol ve arka cam olmak üzere ki bununda ölçüsü belli olsun tamamen karanlık olana bizde karşıyız. Biran önce bunun gündemden çıkmasını istiyoruz. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.