Bu Ne Hal!

Bu Ne Hal!

Tarihi Ankara Hal'deki bazı kısımlar adeta çöplüğe döndü. Bölgedeki esnaflar, biriken çöplerin günde 1 sefer alındığını, yerlerin ise tazyikle yıkanmadığından dolayı çevreyi pis kokuların sardığını söyledi.

 

BÖLGEDE TEMİZLİK ŞART
Ankara Hali'nin hemen dibindeki Yakut Sokak'ta yaşanan çöp krizi hakkında gazetemize bilgi veren esnaflar ve geçiş için bölgeyi sıkça kullanan vatandaşlar, duruma sitem etti. Etrafa saçılan çöplerin çevreye kötü bir koku yaydığı anlatılarak bazı zamanlar pis kokudan bölge insanının olumsuz etkilendiği belirtildi. Hal esnafı, yetkililere seslenerek tarihi haldeki çöplerin daha sık alınmasını ve yerdeki pisliklerin tazyikli su ile ara sıra yıkanmasını istedi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Başkent'in en eski pazar yerlerinden olan ve günlük binlerce kişinin alışverişe geldiği tarihi Ankara Hal'inin bazı kısımları adeta çöplüğe döndü. Bölgedeki esnaflar pislik içinde yüzen yerlerin yeterinde temizlenmediğini ve çöplerin geç alındığını belirterek, pis kokuya gün boyu maruz kaldıklarını aktardı.
ÇÖPLER DAĞ GİBİ BİRİKİYOR
Ankara Hali'nin hemen dibindeki Yakut Sokak'ta yaşanan çöp krizi hakkında gazetemize bilgi veren esnaflar ve geçiş için bölgeyi sıkça kullanan vatandaşlar, duruma sitem etti. Akşama kadar çöplerin dağ gibi biriktiğini buna rağmen Büyükşehir Belediyesi'ne ait temizlik araçlarının günde bir sefer gelerek çöpleri alıp götürdükleri iddia edildi. Etrafa saçılan çöplerin çevreye kötü bir koku yaydığı da anlatılarak bazı zamanlar pis kokudan bölge insanının olumsuz etkilendiği belirtildi.
YERLER TAZYİKLİ SU İLE YIKANMALI
Bölgedeki sıkıntının sadece biriken çöplerden ibaret olmadığı aktarıldı. Yerlerin tazyiklik su ile yıkanmadığından dolayı zeminin artık simsiyah olduğunu ve sokaktan geçen vatandaşların bu pislik nedeniyle ayaklarının bile yere yapıştığı aktarıldı. Hal esnafı, yetkililere seslenerek tarihi haldeki çöplerin daha sık alınmasını ve yerdeki pisliklerin tazyikli su ile ara sıra yıkanmasını istedi.  

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.