Bu merdivenden ne iniliyor ne çıkılıyor

Bu merdivenden ne iniliyor ne çıkılıyor

Ulus Sobacılar Çarşısında bulunan merdivenlerin perişan halinden vatandaşlar şikayetçi. Yağış aldığı zaman su biriken merdivenlerden ne inebilmek ne de çıkabilmek mümkün.

Sokaklar, gelişmiş ülkelerin bir göstergesi olarak sunulmaktadır. Düzenli, engelsiz, temiz ve işlevli yollar ve kaldırımlar medeniyetin bir ölçüsü olarak insanlık tarihi boyunca gösterilmiştir. Öyle ki günümüzde buna dair verilebilecek örneklerden bir tanesi, bebek arabasıyla yaya bir şekilde gitmek istediği yere giden bir ebeveyn, bebeğini kucağına almadan kat ettiği mesafe bir gelişmişlik endeksi olarak sunulmaktadır. Gelişmekte olan ülkeler arasında olan ülkemiz için sokaklarımız gündelik yaşamımız için önemli problemler arasında yer alıyor.

BASAMAKLAR ÇÖKMÜŞ

Başkent Ankara’nın en eski yerleşim birimleri arasında olan Ulus düzensiz sokak ve kaldırımları ile zaman zaman gündeme geliyor. Objektiflerimize takılan Ulus Sobacılar Çarşısı merdivenleri bakımsızlıktan dökülüyor. Altan Sokakta bulunan merdivenlerden vatandaşlar ve esnaf şikayetçi. Zeminleri kavlayan ve çöken basamaklar vatandaşların geçişini bir hayli zorlaştırıyor. Yağış aldığı zaman su biriken merdivenlerden ne inebilmek ne de çıkabilmek mümkün. Merdivenleri kullanmak istemeyen yaşlılar ve çocuklu aileler alternatif yollara yöneliyor. 

EL ATILSIN

Altındağ Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Sobacılar Çarşısı merdivenlerin perişan halinden rahatsız olan vatandaşlar, bozuk olan merdivenler için hiçbir girişimde bulunulmamasından rahatsız olduklarını söylüyor. Çevre sakinleri, Belediye’nin duruma el atarak gerekli düzenlemeyi yapmasını istiyor. 

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.