Bozuk Psikoloji İle Canlı Bomba Yapılıyor

Bozuk Psikoloji İle Canlı Bomba Yapılıyor

Çocukların da canlı bomba olarak kullanılmasına ilişkin konuşan Dünya Çocuk Başkanı Akpınar, terör örgütlerinin çocukları kullanabilmek için ilk olarak psikolojilerini bozduklarını ardından da canlı bomba yaptıklarını belirtti.

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

Terör eylemlerinde çocukların hem hedef hem de canlı bomba olarak kullanılmasını Habervaktim olarak Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Ercan Akpınar'a sorduk.

ÇOCUK OYUN HAMURU GİBİDİR

İlk Olarak Çocuk Kimdir? Çocuk Nedir? Bunu Ele Alalım.

Doğduğu andan itibaren kendine has karakter, davranış,duygu,zeka ve görüntüye sahip,ayrı ayrı yaratıcılık gücü ilgi ve yeteneklerle donatılmış insan yavrusuna çocuk denir. Çocuğun gelişim evrelerinde ilk çocukluk döneminden ergenlik döneminin sonuna kadar olan süreçte, çocuklar her şeyin keşfedilecek, başkalarından haberdar olma arzusunun güçlendiği dönem olduğu için çocuklar bu dönemde oyun hamuru gibi düşünülmelidir. bu dönemde çocukları hangi şekle sokmak istersen rahat bir şekilde sokabilirsin. Çocukları alan kişiler burada oyun hamuruna sahip olan kişilerdir. Burada çocuğu elinde bulunduran ister vatanına milletine bağlı bir çocuk yetiştiriri, istersen de vatan haini, canlı bomba çocuklar yetiştirebilirsin. Bu durumda en önemli şey ise çocuklarımın emin ellerde olduğundan emin olmak gerekir.

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ KARARTILMAYA ÇALIŞILIYOR

Peki Neden Çocuklar?

Korumasızlar, zayıflar, hayatı bilmiyorlar ve emre de itaat etmek zorundalar. Çocuklar üzerinden oynanan politika ile açık ve net şekilde belli geleceğini karartmak istiyorlar. Çocukların psikolojisini bozarak düşünmesini engelleyip bir ülkenin psikolojik dinamikleriyle oynanıp gelecekte düşünemeyip kendi yetiştirdiklerinin emrine sokmak için uğraşıyorlar. Bugün Suriye'de Irak'ta çocukların gençleştiği zaman bir şey üretebileceğini düşünebiliyor musun? Tabi ki de düşünemezsin. Ancak yenilikleri Avrupa'dan ya da başka yerlerden alacaklar. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk döneminde ve Atatürk döneminden sonra özellikle ilmi hep batıdan almaya çalışmıştır. Daha yeni yeni Recep Tayip Erdoğan döneminde bir şey üretmeye başladık. Kendi ilminizi üretemezseniz dışarıya bağımlı bir koyun olursunuz. Şuanda Suriye, Irak, Libya, Lübnan bunların hepsi koyun oldular, itaatkar bir toplum oldular. Aynı terbiye çocuklar üzerinden bize verilmeye çalışıldı. Çocuklar üzerinden oynanan bu oyun dış güçlerin ülkemizi kendilerine bağımlı hale getirme oyunudur. Ama unuttukları bir şey var... Bu ülkenin iman gücü onların bu emellerine ulaşmasına engel olmuştur.

                                                                              ***

ÇOCUKLAR İNSANLIĞIN GELECEĞİDİR

Sizce Çocuk Canlı Bombaların Yetişmesindeki Etkenler Nelerdir?

Çocuklar insanlığın geleceğidir. Çocuklar insanlığın geleceği olduğu için onların çocukluk dönemleri ana karnından ergenliğin bitimine temel olacağı için çocuklar ne kadar mutluysa bu insanlıkta o kadar mutlu olacak. Ancak çocuk canlı bombaların yetişmesinde ki etkenlerden biriside okullardır. Burada kontrolsüz bir çocuk eğitiminin olması ayrıca abi ve ablaların doğu ve güneydoğuya gittikleri zamanlar bu çocukları vatan haini olarak yetiştirdiler. Bunlar bu çizgiyi okullarda çizip attılar. Buralarda bu çocukları Türkiye'ye karşı canlı bomba olarak hazırladır. Bu canlı bomba da dağda PKK olarak bize silah sıktı. Oradaki üniforması PKK üniforması ama üniformanın bir farklısı da Türkiye Cumhuriyetinin Gazi Meclisini bombaladı. Teknolojiyi kullanarak, modernliği kullanarak, yeni dünya düzeni diyerek, en önemlisi de mehdi olarak çocukluktan yetiştirilen canlı bombaların hepsi bir yerlerde görev aldılar. Hepsi kendilerini imha etmeyi başardılar. Burada diğer bir etkende ailelerden kaynaklanmaktadır. Güvensiz aile çocuğunu daha çok korumaya ve daha çok sıkmaya başlar. Çocuk daha çok sıkılmaya başladığı zaman ise çocuk ya isyan eder yada itaat eder. İsyan ederse eğer isyandan kurtulmak için bağımlı olabileceği yerlere gider yanlış arkadaşlarla irtibat haline girer ve sonucunda canlı bomba olarak yetişir. Burada etken olarak emperyalist güçler de ayrı bir parantez açılmalıdır. Tayyip Beyin dediği gibi dünya beşten büyüktür deyiminde kastettiği ülkeler insanlığın mutlu olmasını istemiyorlar. Çünkü gözlerini hırs ve  liderlik bürümüştür. Onun için insanlığın geleceği çocuklar dersek, ister onları hazırlar birer silah yaparsın, ister canlı bomba yaparsın, istersen de bilim adamı yaparsın, istersen de onları koyun yaparsın.

                                                                              ***                    

ÇOCUKLAR HER ŞEYİYLE İNCELENİP ELE ALINMALIDIR

 

Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Olarak Çocuk Canlı Bombaların Önüne Geçilmesi İçin Sizce Nasıl Bir Politika İzlenmelidir?

Türkiye bulunduğu coğrafyadan dolayı en iyisini en iyi şekilde yapmak zorunda. Bir defa şu belli oldu ki tek başımıza iktidar olsak da, belli halk gücünü arkamıza almış olsak bile diğer partilerle beraber hareket etmek gerekir. Beraber siyaset oluşturarak belli şeylere katkı sağlamaları çalışılmalıdır. Bu doğrultuda ilk olarak iç barışı, iç huzuru sağlamak gerekir. Bunu da en asgariye indirerek yapmalıyız. İkincisi ise çocuklar artık üniversitelerde tez haline getirilmelidir. Çocuklar sadece laf ola beri gele anlayışıyla değil, yiyeceğinden içeceğine, oyunundan yaşam alanına kadar her şeyiyle incelenmelidir. Sorduğun soru o kadar derin ki... Türkiye Cumhuriyeti olarak kendi özerk politikalarımızı dış güçlerin etkisi olmadan yapmak zorundayız. En önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti'nin aldığından çok sattığı olmalıdır. Milli gelir arttırılmalıdır. Milli gelir arttığı zaman çocuklarla ilgili uzmanlarında yaşam alanı açacak birçok şey konulmalıdır. Geleceğimiz olan çocukların emin ellerde yetiştirilmesi gerekir. Geleneklerimiz, dini gereklerimiz ve devletin kanunen getirdikleri arasında ortak bir çözüm bulmalıyız. Ayrıca sorduğun soruda aileye hayatına, yaşam şekline hepsine bakmak gerekir. Senin standartlarıyla başkasının standardı aynı olmuyor. Ortak bir yaşam şekli, ortak bir ahlak, ortak bir vicdan, ortak bir din eğitimi koyamıyorsun. Ortak standart bulunamadığı içinde çocukları alanlar istediği şekle getirerek istediği göreve sokuyorlar. Bu konuda özellikle çocuklar çok eziliyor. Onun için çocuk her şeyiyle bilinerek ele alınmalı ve o doğrultuda çözüm yolları aranmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.