Böyle dolandırıcılık görülmedi: 1 gelin 2 damat!

Böyle dolandırıcılık görülmedi: 1 gelin 2 damat!

Malatya'da aynı köyde yaşayan iki genç, aynı kadınla evleneceklerini anlayınca şok oldu. Her şeyden habersiz bir şekilde düğün davetiyelerini birbirlerine verince gelin tarafından dolandırıldıklarını anlayan gençler emniyete suç duyurusunda bulundu.

Malatya'da yaşanan dolandırıcılık ağızları açık bıraktı! 

Malatya'da aynı köyde yaşayan iki genç, aynı kadınla evleneceklerini anlayınca şok oldu. Her şeyden habersiz bir şekilde düğün davetiyelerini birbirlerine verince, gelin tarafından dolandırıldıklarını anlayan gençler emniyete suç duyurusunda bulundu.

Gaziantep'te yaşayan M.Y. ve H.P. ile kızları olarak tanıttıkları Ö.G,  Malatya'daki bir köye giderek orada yaşayan C.G. ve A.Ö. isimli iki genç ile farklı tarihlerde tanışarak düğün sözü verdi.

Ö.G isimli dolandırıcı kadın, Malatyalı iki genci evlilik bahanesiyle dolandırdı. Dolandırılan iki genç birbirinden habersiz çeşitli masraflar yaparak düğün hazırlıklarına başladı.

Ö.G isimli dolandırıcı ile evlenmek isteyen C.G. süt ve başlık parası ile ziynet eşyaları için 50 bin lira, A.Ö. ise 85 bin lira masraf yaptı.

Aynı kızla Gaziantep'te ayrı ayrı nişan yapan Malatyalı gençler, birbirlerine düğün davetiyelerini gönderince acı gerçekle karşılaştılar ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvurarak suç duyurusunda bulundular.

Mağdur damat adayları C.G ve A.Ö'nün şikayeti üzerine polislerin düzenlediği operasyon ile dolandırıcı M.Y, H.P. ve Ö.G. yakalanarak emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen  M.Y. ve Ö.G. isimli dolandırıcılar tutuklanırken H.P isimli dolandırıcı ise iki gün önce doğum yaptığı gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.