‘BİZ KARDEŞİZ’ ÇAĞRISINA KURŞUNLU YANIT

‘BİZ KARDEŞİZ’ ÇAĞRISINA KURŞUNLU YANIT

Darbe girişimi gececi Ankara Emniyet’te yaralanan polis Ahmet Erdem, darbeci askerlere “Biz kardeşiz. Kan dökmeye gerek yok. Gelin, bu hatadan vazgeçin” şeklinde çağrıda bulunduğunu buna rağmen üzerlerine ateş açıldığını söyledi.

 

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

FETÖ'nün 15 Temmuz'da düzenlediği darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet’e atılan bomba sırasında gelen şarapnel parçasıyla yaralanan polis memuru Ahmet Erdem Habervaktim'e o gece yaşadıklarını anlattı. Erdem, tanklar geldikten sonra binanın dışına çıktıklarını belirterek, kendilerine doğru gelen askerlere, "Biz kardeşiz, çok büyük hata yapıyorsunuz. Birbirimizin kanını dökmeye gerek yok. Gelin, bu hatadan vazgeçin" şeklinde anons yaptıklarını söyledi. Çağrılarına karşılık askerlerden herhangi bir tepki gelmediğini ifade eden Erdem, "O sırada helikopterden üzerime roket atıldı. Koltuğumun altından giren şarapnel parçasıyla yaralandım. Biz ölüme bile bile gittik. Pişman değilim. Bugün olsa yine aynısını yaparım"dedi

DARBE OLDUĞUNU İNTERNETTEN ÖĞRENDİM

Darbe günü görevde olduğunu söyleyen Erdem, İstanbul'da tankların yol kestiğini bazı polislerin silahlarına el konulduğunu internetten öğrendiğini söyledi. Erdem "Nöbet esnasında üzerimizden uçaklar geçmeye başladı. Ancak biz böyle bir girişim olabileceğine imkân vermemiştik. Daha sonra telsizden bütün polislerin emniyet binasına gelmeleri söylendi. Anonsu duyduktan sonra bir şeylerin ters gittiğini anladım. İnterneti açarak ne olduğunu öğrenmeye çalıştım. Darbe olduğunu öğrenince hızlı bir şekilde emniyete geçtim. Emniyete gelince de uzun namlulu silah ve çelik yelek aradım. Var olanları ben gelene kadar aldıkları için ben kendime silah bulamadım" diye konuştu.

BİRBİRİMİZİN KANINI DÖKMEYELİM DİYE BAĞIRDIK

Helikopterin MİT'i taradıktan sonra Ankara İl Emniyet’e gelerek kendilerini taramaya başladığını söyleyen Erdem, "Helikopterin taramasından sonra tankların geldiğini gördük. Hemen nizamiyenin oraya geçtik. Vatandaşta karşı yola geçerek askere yaptığının yanlış olduğunu söylüyordu. Daha sonra bizde askere bağırmaya başladık. Yaptıkları işin kanunsuz olduğunu, birbirimizin kanını dökmeyelim diye bağırdık. Biz bağırdıktan sonra büyük bir patlama oldu. Tahmine göre de helikopterden roket atıldı. O sıra koltuğumun altından giren şarapnel parçası omzumdan çıktı. Kolum bedenimden bağımsız bir şekilde hareket ediyordu. Zaten atılan bomba ile asker eş zamanlı olarak bizi taramaya başladı. Daha sonrasında ise gözümü açtığımda kendimi hastanede buldum. Doktorlardan kolumun kopma derecesine geldiğini duydum" şeklinde konuştu.

ŞEHİT OLMAK İSTİYORDUM

Emniyete giderken şehit olabilmek için gittiğini belirten Erdem, "Emniyete gittiğim zaman karşımızda tanklar üstümüzde ise helikopterler vardı. Ben zaten emniyete giderken onları engelleyebilirim diye gitmedim. Şahsi düşüncem orada bu hainleri engelleyemiyorsam eğer şerefimle ölürüm dedim. Zaten elimizde onları durduracak teçhizat yoktu. Hainler tarafından silahıma el konulması ya da bizler hayattayken emniyeti ele geçirmeleri benim zoruma giderdi. Ben zaten oraya şehit olabilmek için gittim ama rabbim bize gaziliği nasip eyledi" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.