Bilgisayarı Bırakıp Camiye Koşuyorlar

Bilgisayarı Bırakıp Camiye Koşuyorlar

Okulların tatile girmesiyle birlikte camileri dolduran çocuklar, hem Kur'an öğrenip hem de oyun oynuyor. Yaz ayını daha faydalı geçirmek isteyen öğrenciler bilgisayar oynamak, televizyon izlemek yerine Kur'an öğrenmeyi tercih ettiklerini belirtiyor.

ÇOCUKLAR CAMİDE DAHA MUTLU
Habervaktim olarak Kocatepe Cami'nde Kur'an eğitimi gören çocukları ziyaret ettik. Muhabirimize konuşan öğrenciler, hem dini eğitim hem de oyun alanı olarak gördükleri camilerde çok mutlu olduklarını ve çok iyi vakit geçirdiklerini anlattı. 9 yaşındaki Hakan Çetin, "Ders saatlerinde Kur'an öğreniyoruz aralarda ise arkadaşlarımızla maç yapıyoruz. Biz burada çok mutlu oluyor ve eğleniyoruz" derken 11 yaşındaki Burak Vural ise "Evde çok fazla bilgisayar oynuyor, televizyon izliyoruz. Zamanımız boşa gidiyor. Ancak burada hem Kur'an'ı hem de dinimizi öğrenebiliyoruz oyunumuzu da oynuyoruz" dedi.

CAMİYİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Çocuklara Kur'an eğitimi veren Kocatepe Cami müezzini Mustafa Bilis de Ramazan olmasına rağmen çocukların ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, "Çocukların camiye ilgi ve sevgisini kazandırmaya çalışıyoruz. Sonuçta bunlar çocuk. Taş gibi üzerlerine ne yazarsan kalıcı oluyor. Daha hızlı öğreniyorlar. Bizim amacımız belli bir süreden sonra camiden, cemaatten kopmamaları. Bunu aşılamaya çalışıyoruz. Bunun için uğraşıyoruz" diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Ankara’da okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarındaki öğrencilerin yaz tatiline girmesinin ardından camilerdeki Kur'an kursu eğitimleri Pazartesi gününden itibaren verilmeye başlandı. Çocuklar, Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi verilen Başkent'teki 3 bin 8 camiye giderek hem yeni bilgiler öğreniyor hem de arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayabiliyor. Her yaş grubundan öğrencilerin eğitim aldığı camilerde Yaz Kur'an Kursu eğitimleri 2 ay boyunca devam edecek.
HEM KUR'AN ÖĞRENİYORLAR HEM OYUN OYNUYORLAR
Habervaktim, Kocatepe Cami'nde Kur'an ve çeşitli dini bilgiler eğitimi alan öğrencileri ziyaret ederek duygularıyla ilgili bilgiler aldı. Eğitimlerinin oldukça keyifli ve eğitici geçtiğini anlatan 9 yaşındaki Hakan Çetin, "Pazartesi gününde beri buraya gelmeye başladık. Ders saatlerinde Kur'an öğreniyoruz aralarda ise arkadaşlarımızla maç yapıyoruz. Biz burada çok mutlu oluyor ve eğleniyoruz. Hiç sıkılmıyoruz. Hem eğleniyoruz hem de güzel bilgiler öğreniyoruz" dedi.

11 yaşındaki Burak Vural ise "Evde çok fazla bilgisayar oynuyor, televizyon izliyoruz. Zamanımız boşa gidiyor. Ancak burada hem Kur'an'ı hem de dinimizi öğrenebiliyoruz. Arkadaşlarımızla oyun oynama ve onlarla beraber vakit geçirme imkanımız da oluyor. Onun için hiç sıkılmıyoruz" diye konuştu. 

ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ

Çocuklara Kur'an eğitimi veren Kocatepe Cami müezzini Mustafa Bilis de günlük 3 saat çocuklara eğitim verdiklerini anlatarak şunları söyledi: " Ramazan olmasına rağmen çocukların ilgisi yoğun çünkü Ramazan'da bu kadar çocuk bulmak zordur. Ramazan olmasına rağmen potansiyel yüksek Ramazan'dan sonra sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Biz burada günlük 3 saat Kur'an eğitimi veriyoruz. Dersler 45'er dakika olup çocuklar teneffüslerde oyun oynayabiliyorlar. Öğleden önce oluğu gibi öğleden sonra gelen gruplar da var"

CAMİYİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

"Çocukların camiye ilgi ve sevgisini kazandırmaya çalışıyoruz. Sonuçta bunlar çocuk. Taş gibi üzerlerine ne yazarsan kalıcı oluyor. Daha hızlı öğreniyorlar. Bizim amacımız belli bir süreden sonra camiden, cemaatten kopmamaları. Bunu aşılamaya çalışıyoruz. Bunun için uğraşıyoruz. Yaş aralığımız yok cami ve Kur'an sevgisi kazansın diye okuma bilmeyen 4-5 yaşından 17 yaşına kadar çocuk var. Her çocuğun seviyesine göre ders veriyoruz. Yaş ayrımı yapmıyoruz.
Kur'an'ı Kerim eğitim haricinde itikati ve ibadeti eğitimler veriyoruz. Efendimizin hayatından kesitler anlatıyoruz."

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum