Belko Air, Pursaklar'dan yolcu alacak

Belko Air, Pursaklar'dan yolcu alacak

AŞTİ - Kızılay - Esenboğa Havalimanı arasında hizmet veren 442 numaralı Belko Air otobüsleri, artık Pursaklar'da da duracak. Havalimanına giderken AKM'den sonra durmayan otobüsler, çevre sakinlerinin talebi sonucu, Pursaklar'dan da yolcu alacak.

AŞTİ ile Esenboğa Havalimanı arasında 2013’ten bu yana yolcu taşımacılığı yapan 442 numaralı Belkoair otobüslerine binerek havaalanına ulaşmak isteyenler, şehir merkezinden havaalanına gidiş yönündeki durak sayılarının azaltılması nedeniyle yıllardır büyük mağduriyet yaşıyordu.

Esenboğa Havaalanı otobüsü nerelerde duruyor? Esenboğa AKM arası kaç km?

Şehir merkezinde ilk olarak AŞTİ’den hareket eden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı havaalanı yolcu taşıma araçları, Ulus’taki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) durağının ardından Esenboğa’ya kadar yaklaşık 28 km boyunca yolcu almıyordu.

Özellikle havaalanına çok yakın ilçelerde oturan vatandaşlar, toplu taşımayla havaalanına ulaşmak istese en yakın durak olarak Ulus’a gidip oradaki Belkoair otobüslerine binmesi gerekiyordu. 

BELKO AIR PURSAKLAR DURAĞI AÇILDI

Bu durum ise Başkent’in kuzeyindeki havaalanı yolcuları için büyük mağduriyetlere ve zaman kayıplarına yol açıyordu. Yolculardan gelen yoğun talepler üzerine durak sorunu kısmi olarak çözüldü.

Belko Genel Müdürlüğü tarafından Pursaklar’a yeni bir durak açıldı.

Böylelikle Esenboğa’ya toplu taşıma ile ulaşmak isteyen özellikle Kalecik, Akyurt, Çubuk ve Pursaklar’daki vatandaşların kendilerine en yakın durak olan Ulus’a gitmesine gerek kalmayacak.

Başkent’in kuzeyindeki vatandaşlar, Pursaklar’a açılan yeni duraktan kolay ve hızlı bir şekilde havaalanına ulaşabilecek.

atandaşlar yaklaşık 3 yılın ardından Pursaklar’dan havaalanına giden otobüse yeniden binebilecek.  

Belko Air otobüsü nerelerde duruyor?

BELKO AIR GÜZERGAHI

Şehir merkezi ile havaalanı arasında taşımacılık yapan Belkoair otobüslerinin durakları şöyle: 

*(Havaalanına gidiş durakları) AŞTİ, Kızılay, Tren Garı, AKM, Pursaklar, Esenboğa.

*(Havaalanından şehir merkezine geliş durakları) Esenboğa Havaalanı, Man Kavşağı, Ülker, Saray, Pursaklar, Hasköy, Dışkapı, Tren Garı, Kızılay, AŞTİ.   

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.