Bayramınızı İsraf Etmeyin

Bayramınızı İsraf Etmeyin

Habervaktim’e özel açıklamalar yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar bayramların değerini bilmemiz gerektiğini söyledi. Bayramların sevinç ve toplanma günü anlamına geldiğini, milli ve dini birliği sağladığı için hemen her toplum var olan bay

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar bayrama özel Habervaktim’e önemli açıklamalarda bulundu. "Bayramların da Osmanlı döneminde yaşanan kıymet bilen bayramlar olarak anılması arzumuzdur" diyen Bayraktutar, "İslam dini de Müslümanlara iki bayram armağan etmiştir. Bildiğiniz gibi bunlar Ramazan ve Kurban bayramlarıdır” açıklamasında bulundu.

HÜZNÜ VE SEVİNCİNİ BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken bayramında sevincini yaşadığımızı belirten Bayraktutar, “Sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Bayramlaşmak barışmak, kucaklaşmak ve yardımlaşmaktır. Bayramlar, paylaştıkça anlam kazanır. Bayramlarda dargınlıklar, küskünlükler unutulup bütün olumsuzluklar bir tarafa bırakılır. Ramazan Bayramı Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan, girişi ile şeytanların bağlanıp, cennet kapılarının açılıp cehennem kapılarının  kapandığı, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in Peygamber (SAV ) efendimize nazil olmaya başladığı, içerisinde  bin aydan daha hayırlı bir geceyi (Kadir Gecesi) barındıran bir  ramazan ayını daha geride bıraktık.  Bugün ramazan gibi bir ayı uğurlamanın hüznünü, bayrama kavuşmanın da sevincini birlikte yaşıyoruz” dedi.
BİR RAMAZAN BAYRAMINA DAHA  KAVUŞTUK
Orucun manevi bir eğitim ve nefis terbiyesi olduğunu savunan Bayraktutar, “Bir ay boyunca oruç, sadaka-ı fıtır, teravih namazları ile yüce yaratanın hoşnutluğunu kazanmaya çalıştık. Oruç tutarak gizli ve açık takvaya hazırlandık. İrademizi güçlendirmeye, nefsimizi terbiye etmeye gayret ettik. Orucun manevi eğitimi, sahur ve iftarın bereketi, teravih namazlarının coşkusunu ve Kur’an tilavetinin kalbimizde huşu uyandırmasının sevincini derinden yaşadık. Bütün bu güzelliklerin sonunda da, Allah’u Teâlâ’nın bizlere lütfettiği  neşe ve sevinç günlerimiz den birisi  olan bir ramazan bayramına daha  kavuştuk. Bizleri bu mübarek günlere ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve senalar olsun” açıklamalarını yaptı.

ESKİMEYEN OSMANLIYA DÖNÜŞÜN HEDEFİNDEYİZ

Bugün İslam ülkelerini çepeçevre sarmış olan kan ve gözyaşının son bulmasını ümit eden, yaşanılanların vermiş olduğu acılar karşısında bütün İslam ümmetini duaya davet eden Bayraktutar,  “Avrupa ve dünya, İslam’ın hoşgörülü yapısı karşısında akın akın Müslümanlığa geçerken, dünya insanını vazgeçirmek adına suni yapılanmalarla ortaya çıkmış olan saldırgan güçlerin hiçbir surette İslam ve iman davasıyla ilgileri olmadığı ortadadır. Yapılan bu canice kıyımları İslam’a mal etmekse tamamen İslam düşmanlığından ibarettir. İslam paylaşma, şefkat, kucaklaşma dinidir. İslam’da şiddet ve hakka tecavüz asla söz konusu olamaz. Türkiye olarak İslam devletlerinin kurtuluş adresi gösteriliyoruz. Bunun farkında olan Siyonist, Hıristiyan zihinler içeriden ve dışarıdan bizi esir etmenin planlarını yapmakta. İş birlikçi zihniyetlerin arzuladığı eski Türkiye’ye dönüş senfonisin unutulmuş, notalarını çalmaya çalışmaktalar. Şimdi yeniden dirilen bir Türkiye’nin atiden gelen marşı çalmaktadır. Bizler eski Türkiye’ye dönüşü değil, Eskimeyen Osmanlıya dönüşün hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

BAYRAMI YILDIZLI OTEL ODALARINDA İSRAF EDİYORUZ

Özellikle yakınlardan başlayarak anne ve babanın ve sırayla diğer akrabaların ziyaret edilip gözetilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Bayraktutar, "Son zamanlarda özellikle uzun tatil günlerini akrabalardan uzaklarda tatil memleketlerinde geçirmek bayramlardaki akraba ziyaretlerindeki önemi baltalamaktadır. Biz tatillerimizi akrabalarımızla kutlamak yerine beş yıldızlı otel odalarında israf ediyoruz. Günümüz dünyasının betonarme yapılarını bahane ederek bulunmuş olduğumuz apartmanlarımızda yıllarca birlikte yaşamış olmamıza rağmen bir birimizin isimlerini posta kutularında karşılaştığımız faturalar üzerinden öğreniyoruz. Komşuluk haklarını yerine getirmede ki eksiklerimizi, bayramlarda fakirleri, yaşlıları, yetimleri ziyaret etmemiz gerekirken ne yazık ki kendimizi sosyal hayattan soyutlayarak bu günleri geçiriyoruz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.