Bayram’da havalar ısınıyor mu? Bayramda havalar nasıl olacak?

Bayram’da havalar ısınıyor mu? Bayramda havalar nasıl olacak?

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının artması ve bugünden itibaren mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Kuzey kesimlerde sağanak yağış etkili olurken. Ankara ve İstanbul’da havanın nasıl olacağı merak ediliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durum raporuna göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege (Muğla dışında), Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Yozgat, Kayseri, Sivas ve Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIK DURUMU: Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR DURUMU: Genellikle güney yönlerden hafif yönde eserken orta kuvvette eseceği hava tahmininde belirtiliyor.

MARMARA BÖLGESİ

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken yer yer sağanak yağış ve gök gürültüsü bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, kuzeybatı kesimlerinde Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin bazı kesimlerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu olması beklenen bölge genelinde Muğla hariç olma üzere yer yer sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak olması bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu olması beklenen bölgede iç kesimlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin edilen bölgede sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu havanın etkili olması tahmin edilen Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin bazı kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesinin olacağı konusunda uyarılıyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu bir havanın etkili olması beklenen bölgede yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde ise çığ tehlikesi bulunuyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu bir havanın güneydoğu ve Anadolu bölgesinde etkili olması bekleniyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.