Bayraktutar: Cuma kara değil, mübarektir

Bayraktutar: Cuma kara değil, mübarektir

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, israf sebebi alışveriş çılgınlığına sebep olan indirim günlerinin ‘Kara Cuma’ olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi.

Black Friday nedir? Kara Cuma nedir?

Tüm dünyada ve ülkemizde bugün alışveriş çılgınlığına ve israfa davetiye çıkarmak için sözde ‘Kara Cuma’ ‘Black Friday’ adıyla yapılan kampanyaya Diyanet-Sen’den tepki geldi.

İsraf çılgınlığı...

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “İsrafın alışveriş çılgınlığının dünyada hızla yayılması, farklı isimlendirmelerle kapitalizme hizmet etmesidir. Mübarek Cuma’yı Karaya çalmak, kapitalizmin kin kusan görünümüdür” ifadelerine yer verdi.

İSLAM, İSRAFA MÜSAADE ETMEZ

İslam’ın kapitalizmin israfı karşısında durduğuna dikkat çeken Bayraktar, “İsrafın alışveriş çılgınlığının dünyada hızla yayılması, farklı isimlendirmelerle kapitalizme hizmet etmesidir. Noel nasıl ki bir alış veriş tuzağı ise bunun altında yatan gizli mesajların olduğu da muhakkaktır. Tıpkı diğerlerinde olduğu gibi kapitalist düşünce, bütün günleri adeta birer mesaja çevirmiştir. Kapitalist sistemin düşmanı İslam’dır. Çünkü İslam, israfı ve gösterişi kabul etmez. İslam kardeşlik bilinci içerisinde ‘Komşusu açken tok yatana rıza göstermez’ bugün Avrupa’nın göstermiş olduğu çılgınlıklar, manevi kavramların eksikliğindendir. Maddeciliği ve israfı zirveye çıkartan kapitalizm, ihtirasları köpürterek insanların arzularını ve ihtiyaçlarını sınırsız hale getirmektedir. Zengin fakir arasındaki uçurumu büyütüp, toplumsal huzuru baltalamaktadır” şeklinde konuştu. 

2-010.jpgNOEL GİBİ SİNSİLİKLE SAHNEYE SÜRÜLÜYOR

‘Kara Cuma’ olarak adlandırılan günün de kültürümüze yerleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Bayraktutar, “Ülkemiz dünya çapında pazara uyarak kapitalist düzenin tuzağını adeta ülkemizde yaşatmaya kalkarsa kendi kültürünü idam etmiş olacaktır ki bizler sivil toplum örgütleri olarak buna geçit vermeyiz. Noel nasıl ki usul kültürümüze girmeye çalışıyorsa, aynı sinsilikle Kara Cuma olarak adlandırılan günde, aynı amaçla sahneye sürülmüştür” diye konuştu. 

“CUMA ALLAH'IN HUZURUNDA TOPLANILAN GÜNDÜR”

Cuma gününün Müslümanlar için ayrı bir önem taşıdığını söyleyen Bayraktutar şu ifadelere yer verdi:

“Cuma günü bütün Müslümanlar için birlik bütünlük günüdür, Allah’ın huzurunda toplanma, bulunma günüdür. Temizlenme, hatırlama, hatırlanma günüdür. Bu özel günü çılgınlıklarla bedava denecek kadar indirimlerle itibarsızlaştırmaya çalışmak madde için manadan vazgeçmek demektir. Kapitalizm madde İçin manaya saldıran büyük bir tuzaktır, bu tuzağa düşmek gaflet getirir, yenilgi getirir, isyan getirir. Sezai Karakoç’un söylediği gibi Hürriyet kadar önemli olan bir gündür Cuma, ''Allah’ın huzurunda toplanılan gündür Cuma.”

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.