Başkentray Elvankent durağı önünde tehlikeli geçiş

Başkentray Elvankent durağı önünde tehlikeli geçiş

Elvankent İstasyon Caddesi Başkentray durağının önünde yaya geçidi bulunmaması, yoldan geçmek isteyen vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Elvankent İstasyon Caddesi Başkentray Durağının önünde yaya geçidi bulunmaması, yoldan geçmek isteyen vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Gazetemiz aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslenen vatandaşlar, “Her an bir kaza yaşanabilir buraya çözüm gerekiyor” dedi.

TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Başkentray’ın Elvankent durağında her gün büyük bir tehlike yaşanıyor.

İstasyon Caddesi’nden hızla geçen araçlar durağın önünde karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalarla burun buruna geliyor.

En yakın yaya geçidinin 600-700 metre uzaklıkta olduğunu belirten yayalar, Ankara Büyükşehir Belediyesine seslenerek, “Evimiz hemen karşı tarafta. Kimse oraya kadar yolu dolanmak istemez. Yetkililerden buraya yaya geçidi yapmalarını istiyoruz ”ifadelerini kullandı.

1-(1)-003.jpegARAÇLARLA BURUN BURUNA

Elvankent durağı önünden geçen İstasyon Caddesi’nde hem yaya hem de araç trafiğinin yoğun olduğu anlarda kazayla sürekli burun buruna geliyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar gazetemize yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı:

“Her sabah ve akşam bu yoldan geçmek zorundayız. En yakın üst geçit 600-700 metre ileride. Soğuk kış gününde orayı nasıl dolanalım. Ayrıca evimizin yolu buradan geçiyor. Durak buradaysa onunda mutlaka bir yaya geçidi olmadı. Birçok kez kıl payı kaza atlatıldı. Işıktan çıkan arabalar burada çok hızlı geçiyor. Çocuklu aile var, yaşlı var, engelli var kimsenin canı yanmadan duruma müdahale etmek gerekiyor. Sabah ve akşam saatlerinde buradan insan akını geçiyor ayrıca İstasyon Caddesi bölgenin en yoğun caddelerinden. Yayaların hayati tehlikesinin yanı sıra trafikte aksıyor. Yola atlayan yaya araçların birbirleriyle kaza yapmasına neden olabilir.” 

1-(8)-001.jpegYETKİLİLERE ÇAĞRI

Gazetemiz aracılığıyla seslerini duyurmak istediklerini söyleyen vatandaşlar, “Allah korusun kimsenin canı yanmadan bu duruma yetkililerin müdahil olması lazım. Burada ilgili kurumlar olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden TCDD Taşımacılık ve Etimesgut Belediyesi’nden konuyla ilgilenmelerini istiyoruz. Tehlike gözle açık bir şekilde görülüyor. İnsanların bu yoldan karşıya nasıl geçeceğinin düşünülmesi gerekiyor” diye konuştu. 

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.