Başkentlilerden sefer talebi

Başkentlilerden sefer talebi

Ulaşım için Başkentray’ı tercih eden vatandaşlar, mesai saatlerinde yaşanan yoğunluktan dolayı trene binemeyip, bir sonraki seferi beklemek zorunda kalıyor. Mağdur Başkentliler, TCDD Taşımacılık’tan ek sefer talep ediyor.

Yaz tatilinin bitimine ve 17 Eylül’de ders zilini çalacak okulların açılmasına sayılı günler kala tüm Türkiye’de olduğu gibi Başkent Ankara’nın da giderek kalabalıklaştığı görülüyor. Toplu taşıma araçları ve trafikteki yoğunluk günden güne gözle görülür şekilde artmaya başlarken eksikler kendini gösteriyor. 

Başkent’in en yoğun şekilde kullanılan toplu taşıma aracı Başkentray ise Sabah 06.00 ile gece 23.00 arası Ankaralılara hizmet veriyor. Ancak sabah ve akşam yoğun saatler olmak üzere çoğu zaman dolan trenler nedeniyle pek çok kişi bir sonraki treni beklemek zorunda kalıyor. Vatandaşlar yoğunluk ile ilgili “Yoğun saatlerde sefer sayıları artırılabilir. Okullar açıldığında bu kalabalık daha da artacak önlem alınması gerekiyor” ifadelerine yer vererek taleplerini gazetemiz aracılığıyla iletti. 

“MESAİ GİRİŞ ÇIKIŞLARINA EK SEFER OLSUN”

Vatandaşlar Başkentin en yoğun hatlarından biri olan Sincan-Kayaş arası yolcu taşımacılığı yapan Başkentray her 15 dakikada bir seferlerini düzenliyor. Ancak tatil sezonunun bitmesiyle memleketlerine dönmeye başlayan Ankaralılar bugünlerde mesai giriş ve çıkış saatlerinde tüm toplu taşıma araçlarını doldurduğu gibi Başkentray’ı yoğun şekilde tercih ediyor. Sabah saatlerinde pek çok kişi ara duraklardan trene binemeyerek bir sonraki seferi beklemek zorunda kalıyor. Vatandaşlar konuyla ilgili sıkıntılarını gazetemize anlatırken şu ifadelere yer verdi:
“Her sabah 07.00-08.30 arası aşırı bir yoğunluk oluyor. Aynı şekilde akşamda 17.00’den 19.00’a kadar bu yoğunluk görülüyor. Ara duraklarda binmeye çalıştığınızda çoğu zaman tren dolu olduğu için bir sonraki seferi beklemek zorunda kalıyoruz. Bu durumda işe gecikmelere sebep oluyor. İlk açıldığı dönemlerde sefer sayılarının artacağı söylenmişti. Bizde şuan bu ihtiyacın olduğunu belirterek yetkililerden konuyla ilgili çözüm bekliyoruz.”  

“OKULLARIN AÇILMASI YAKLAŞIYOR”

Vatandaşlar, 17 Eylül 2018’de açılacak okulların kalabalığı daha da artıracağına dikkat çekerek, “Yaz tatili artık bitti sayılır. 2 hafta sonra okullar açılacak. Ve bütün yoğunluk okulların saatlerine göre ayarlayacak. En başta veliler işe gidişlerini bile ona göre düzenlemeye sokacak. Sadece öğrenciler değil okullardaki öğretmenler, çalışanlar okulla ilgili iş yapan herkes aynı saatte aynı yerde olmaya çalışacak. O yüzden okullar açılmadan yetkililerinin bu durumu önceden görerek önlem alması gerekiyor. Artık çoğu kişi kullanım rahatlığından dolayı trenleri tercih ediyor. Kalabalık günden güne artıyor ve trafik neredeyse çekilmez hale geldi. O yüzden Eskiden ara ara kullanıldığımız treni artık güzergâhımız haline getirdik ve ona göre ulaşımımızı sağlıyoruz “diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.