Balık tezgahlarında palamut bolluğu

Balık tezgahlarında palamut bolluğu

Sezonun açılmasıyla birlikte Ulus halindeki balıkçılarda hareketlilik başladı. Bu sezon tezgâhlarda palamut bolluğu dikkat çekerken, fiyatların geçen yıla oranla bir hayli düşük olduğu görüldü.

Denizde av sezonu başladı tezgâhlar şenlendi. Av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle balıklar tezgâhlarda yerini almaya başladı. Sezonun ilk ürünlerinden olan palamutta bu yıl bolluk yaşanırken, balıkçılar bu sezon vatandaşların balığa doyacağını iddia etti.

BALIKÇILAR “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ

1 Mayıs’ta başlayan av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle farklı balık çeşitleri tezgâhlarda yerini almaya başladı. Yeni sezonun ürünleri için “vira bismillah” diyen balıkçılar tezgâhları şenlendirdi. Vatandaşların aklında ise Balık fiyatları nasıl olacak? Bu sezon balık bol olacak mı? soruları bulunurken Habervaktim olarak Ulus Hali Balıkçı esnafından bilgi alarak yeni sezonu değerlendirdik.

KIRMIZI ETİN YERİNİ ALACAK

Balıkçı esnafı ilk günler olmasına rağmen fiyatları tatmin edici, balıkları hesaplı olarak görüyor. İlerleyen günlerde daha iyi olacağını düşünen balıkçı esnafı bu sezon tüm vatandaşların balığa yöneleceğini söylerken bunun sebebinin ise balık fiyatlarının ucuz olmasından kaynaklanacağını açıkladı. Sezonun ilk avında bolluk yaşandığını belirten balıkçı esnafı bu kış beyaz ve kırmızı etin yerini balık etinin alacağını da iddia etti.

BU SEZON BALIĞA DOYACAĞIZ

Sezonun ilk avında palamut bolluğu yaşandığını söyleyen balıkçı esnafı, “Böyle giderse bu sezon vatandaşlar balığa doyacak. Balık bol olduğundan fiyatlarda bir hayli düşük olacak. Bu yıl geçen yıla oranla balık daha ucuz olacak” dedi. Palamutun tanesini ise 5 liradan satışa sunan balıkçılar, bolluk devam ederse fiyatların 2-3 liraya kadar düşeceğini söyledi. 

HAVA SICAKLIKLARI ÇEŞİTLİLİĞE ETKİ EDİYOR

Vatandaşın tezgâhlara ilgisinden de bir hayli memnun gözüken balıkçılar denizlerde palamut bolluğu olduğunu fakat havaların sıcak olmasından kaynaklı diğer balık türlerinin az olduğunu ifade etti. Genel olarak havalar soğuduğunda çeşitlerin artmasını beklediklerini söyleyen balıkçılar, Ekim ayından sonra balıkların daha yağlı ve daha lezzetli olacağını da sözlerine ekledi.

SEZONDAN UMUTLUYUZ

Balıkçılar, “Denizlerimizde palamut bol. İnşallah böyle devam eder ancak havaların biraz soğuması gerekiyor. Hava sıcak olduğunda denizlerde balık çeşitliliği çok olmuyor. Ekim ayından sonra belli olacak ama sezondan çok umutluyuz. Tüm işaretler balığın bolluğuna işaret ediyor” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.