Bakanlığın Sporun Sadece Futbol Olmadığını Anlaması Lazım

Bakanlığın Sporun Sadece Futbol Olmadığını Anlaması Lazım

Amatör sporun yetim olduğunu belirten Türkiye Wushu Milli Antrenörü ve Milli Sporcusu İbrahim Saygılı, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun sadece futbol olmadığını anlaması lazım. Biz sağdan soldan para dilenerek çocuklarımızı müsabakalara çıkarıyoruz”

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye Wushu Milli Antrenörü ve Milli Sporcusu İbrahim Saygılı, Türkiye’de amatör sporların destek alamadığını belirtti. “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun sadece futbol olmadığını anlaması lazım” diyen İbrahim Saygılı, “Biz sağdan soldan para dilenerek çocuklarımızı müsabakalara çıkarıyoruz. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için amatör sporlara da destek verilmeli” dedi.

MADDİ AÇIDAN ÇOK ZORLUK ÇEKİYORUZ

Maddi anlamda Wushu sporunun destek görmediğini ifade eden İbrahim Saygılı, “Biz çocuklarla kendi imkânlarımızla maça gidiyoruz. Çocuklar babalarından annelerinden para alıyor, olmadı sağdan soldan destek istiyoruz. Çocuklarımız çok başarılı çocuklar, birçoğu sokaktan spora yöneldi. 100’ün üzerinde sporcumuz bulunuyor. Salonumuzu açalı yaklaşık 5 buçuk ay oldu. Maddi açıdan çok zorluk çekiyoruz, zaten bu sporu yapan gariban çocuklar” dedi.

YETKİLİLER HARCIRAHI KALDIRMAMALIYDI

“Bakanlık hiçbir destekte bulunmuyor” diyen Saygılı, “10 tane şampiyon vardır sadece onlarla ilgilenirler. 2’inci veya 3’üncü olmuş çocuğa hiçbir şekilde destek vermiyorlar. Bizde çok şükür hepsi var, birincimiz de var, 2’incimiz de var, 3’üncümüzde var ama hiçbir sporcumuza destek alamıyoruz. Önceden destek vardı, tüm sporcuları desteklemek için harcırah veriliyordu, şimdi harcırahı kaldırdılar. Yol paranı, otelini, yiyeceğini içeceğini ayarlıyorlardı. Hemen hemen amatör sporların hepsinde maddi destek sıkıntısı var” şeklinde konuştu.

SAĞDAN SOLDAN PARA DİLENİYORUZ

Sporcularını yurt dışına çıkarmak için sağdan soldan para dilendiklerini belirten Milli Antrenör, “Şimdi ben çocuklarımı müsabaka yaptırmak için yurt dışına çıkarmaya çalışıyorum. Federasyon destek olsa çok rahat bir şekilde çıkaracağım ama federasyon hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Biz sağdan soldan para dileniyoruz. Çocukları biz sokaklarda madde bağımlısı olmasın, serserilik yapmasın diye spora yönlendiriyoruz ama ne Gençlik ve Spor Bakanlığı nede federasyon destek vermiyor” ifadelerini kullandı. 

BEN DE MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜYÜM FATİH TERİM DE…

Türkiye’de futbolun spor olarak görüldüğünü söyleyen Saygılı, “Sporda bir pasta var, üste ufak bir güruh var hep onlar yiyor pastayı. Bu ülkede birçok spor dalı yetim kalmış durumda. Varsa yoksa futbol, bende milli takım antrenörüyüm Fatih Terim’de milli takım antrenörü, ama onlar dünyanın parasını alıyor, bize hiçbir şekilde destek verilmiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun sadece futbol olmadığını anlaması lazım. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için amatör sporlara da destek verilmeli” diye konuştu.         

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.