Ayder Yaylası'na Ayder Kayak Projesi hazır

Ayder Yaylası'na Ayder Kayak Projesi hazır

Rize’deki Ayder Yaylası’nda Ayder Kayak Projesi için düğmeye basıldı. Ayder Kayak Projesi nedir? Ayder Kayak Projesi nereleri kapsıyor? Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda planlanan proje için ilk ihaleyi Kır Tur kazandı: İsviçre'den bir firma ile anlaştı.

Ayder’e Ayder Kayak Projesi hazır... Ülkemizin dünyaca ünlü yaylalarından olan Rize’deki Ayder Yaylası’nda Ayder Kayak Projesi için düğmeye basıldı. 

Ayder Kayak Projesi nedir?

Ayder Kayak Projesi nereleri kapsıyor? 

Ayder Kayak Projesi, Ayder yaylasında yapımı planlanan müthiş bir proje. 

Rize’de Ayder yaylasını da içinde barındıran Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda inşa edilecek.

Ayder Kayak Projesi, Kaçkarlar’ın 4 yaylasını kapsıyor.

Ayder kayak projesinin ilk ihalesi yapıldı. İhalede Kır Tur’un teklifi değerlendirmeye değer bulundu. Kır Tur, Ayder kayak projesi için kayak mekaniğini İsviçre'den bir firmayla yapmayı taahhüt etti. 

Proje kapsamında Ayder’e 3 bin araçlık otopark yapılması planlanıyor. 

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ayder kayak projesiyle ilgili önemli bilgiler verdi. 

Bölgedeki turizm faaliyetini artırmak için Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda yapılacak kayak tesisi projesinin ihalesinin tamamlanarak, bölgede tarihi bir adımın atıldığını söyleyen Rize Valisi Bektaş, şu bilgileri aktardı:

"Ayder Kayak Projesi, Kaçkarlar'ın 4 yaylasını kapsayan, birkaç vadiye ulaşan, 2 bin alt kodu ve 3 bin üst kodu olan bir proje. Biz bu projeyi 'yap işlet devret' modeli ile yaptırmak için şartnamemizi hazırladık. İhaleye 5 firmayı davet ettik. 4 firma ertelenmesini isterken, 1 firma teminatını yatırarak teklifini verdi." 

Vali Bektaş şöyle devam etti: "Ayder Yaylası merkezi ile Hazindak, Samistal ve Amlakit yaylalarını içeriyor. Bir miktar Palovit Yaylası'na yaklaşıyor. 3 etaplı bir proje. 3'üncü etap biraz işletmecinin inisiyatifine bırakıldı, çünkü 3'üncü etap ile çok büyük ve pahalı bir proje oluyor. İşletme 3'üncü etabı yapmayı kabul ederse Yukarı Kavron ve Mezovit yaylalarını da kapsamış olacak. Şu anda Ayder üzerindeki Ayder, Hazindak, Samistal, Palovit ile Amlakit yaylaları arasındaki çanakları kapsıyor. Halihazırda heliski (helikopterli kayak) adıyla dünyanın çeşitli yerlerinden gelip insanların kayak yaptığı yerleri biz mekanik tesisler ile düzenli kayak yapılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz." 

ayder-son.jpg

Rize Ayder Yaylası'nı da içinde barındıran Kaçkar Dağları Milli Parkında yapımı planlanan kayak tesisinin animasyonu:


Gazeteilksayfa.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.