AŞTİ Çalışanları Huzursuz!

AŞTİ Çalışanları Huzursuz!

Yeni proje kapsamında AŞTİ’nin taşınacak olmasından memnun olmayan AŞTİ çalışanları, Mamak Otogarına sıcak bakmıyor.

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında AŞTİ'yi Mamak'a taşıyacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otogar projesi otobüs sektörüne çok büyük zarar vereceğini dile getiren AŞTİ çalışanları yerlerinden gitmek istemediklerini dile getirdi. Yeni projenin AŞTİ’de bulunan küçük firmaları bitireceğini dile getiren AŞTİ çalışanları, Buradan 10 bin kişi ekmek yediğini ve bu projenin küçük firmaları bitirip sadece büyük firmalara yarayacağını belirtti.

ORAYA GİTTİĞİMİZ AN BİTERİZ

Buradan 10 bin kişinin ekmek yediğini hatırlatan 30 yıllık AŞTİ çalışanı Yusuf, “Bizler buradan gidersek eğer terminalde çalışan sayısı yarı yarıya düşer. Yani buradan gitmemiz durumunda hem biz biteriz hem de yolcu çok zorluk çeker. Oraya gittiğimiz zaman olay biter. Alt yapı yok, ulaşım yok, metro yok, burası merkez yolcu buraya tek dolmuşla gelebiliyor. Projede bahsedilen monoray ya da teleferiğin yapılması bile bizleri kurtarmaz. Yolcunun yeni terminale ulaşması yine zor olur. Zaten şartlar burada ağır, kira esnafa çok geliyor. Yeni terminalde ise şartlar daha da ağır olacak. Kışın zaten buradan bile doğru düzgün yolcu bulamıyoruz. Oraya hiç yolcu gelmez. Cep terminallerinin kurulması bile küçük firmaların ayakta kalmasını sağlamaz. Esnaf’ın kendisini geç çalışanın parasını ödeyemeyecek duruma gelir. 10 bin kişinin ekmek yediği yere AVM yaparak zenginlere peşkeş çekecekler. Memleketin o kadar meselesi varken tek sorun burası mı oldu. Burası taşındığı zaman ise yeni terminale gelen yolcu sayısı da azalacak. Bu proje sadece büyük firmalara yarar. Diğer küçük firmaların hepsi yok olur ya da büyük firmaların eteğinin altına girmeye çalışır. Yani bu proje AŞTİ’deki küçük esnafı bitirir” diye konuştu.

BU PROJE KÜÇÜK FİRMALARI BİTİRİR

AŞTİ’nin taşınması otobüs sektörüne çok büyük yaralar açacağını iddia eden 22 yıllık AŞTİ çalışanı Mehmet Keskin, “Mamak Otogarı projesi esnafın işini yüzde 75 azaltır. Çünkü yeni taşınacağı yer Ankara’nın dışında. Zaten şehir merkezine yeteri kadar hızlı tren var. Eskişehir ve Konya hızlı trenleri buralara sefer yapan firmaları bitirdi. Zaten İstanbul hızlı treniyle birlikte seferlerimiz iyice azaldı. İstanbul’a sefer yapmayan bir terminali kaldır çöpe at gitsin. Bu proje hem esnafı hem de yolcuyu sıkıntıya sokar. Cep terminallerinin kurulması bile bu durumu kurtarmaz. Cep terminallerine bütün firmaların girmeye gücü yetmez. Sonuç olarak oraya da giriş çıkışlar ücretli olacak. Cep terminallerinde araçlarını dolduramayan firmalar zarar etmeye başlayacak. Ayrıca cep terminaller ulaşım zorluğu da yaratır. Bence bu proje vatandaşları hızlı trene yönlendirecek ve Ankara terminalini bitirecek. Sonuçta hem vatandaş perişan olacak hem de AŞTİ esnafı perişan olacak”

ALTYAPISI OLMAYAN YERE GİTMEK İSTEMİYORUZ

Altyapısı olmayan bir yere gitmek istemediklerini söyleyen AŞTİ çalışanlarından Doğan, “33 yıldır eski terminalden bu yana buradan ekmek yiyorum. Bizler AŞTİ esnafı olarak alt yapısı olmayan bir yere gitmek istemiyoruz. Teleferikle falan altyapı, ulaşım sorunu çözülmez. Yolcuların yeni terminale gidip gelmeleri sıkıntı olur bu da bizim işlerimizi olumsuz etkiler. Zaten burası yeni bir terminal burası en az 20-25 yıl daha iş görür. Şuan buraya Ankara’nın her yerinde ki yolcu rahatça ulaşabiliyor. Bütün altyapı çalışmaları yapılmış bir terminal burası. Onun için yeni projeye olumlu bakmıyoruz ve buradan ayrılmak istemiyoruz”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.