ASBÜ’de uygulamalı hukuk fakültesi

ASBÜ’de uygulamalı hukuk fakültesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde kurulan hukuk fakültesi, öğrencilerine yalnız teorik bilgi vermekle kalmayacak aynı zamanda uygulama atölyeleri ile pratik deneyim kazanmalarını da sağlayacak.

2013 yılında kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), bünyesinde kurulan Hukuk Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlıyor. 60 öğrenci ile sınırlı tutulan fakültenin eğitim programı yüzde 30 İngilizce olarak belirlendi. Fakülte bünyesinde halen bir programda doktora eğitimi, iki programda da yüksek lisans eğitimi verilmektedir.

UYGULAMALI EĞİTİM

Bu yıl lisans düzeyinde öğrenci alımına da başlayan fakülte, öğrencilerine yalnız teorik bilgi vermekle kalmayacak aynı zamanda uygulama atölyeleri ile pratik deneyim kazanmalarını da sağlayacak. Öğrencilerine disiplinler arası bir eğitimin verildiği fakültede yan dal ve çift ana dal olanakları da sunuluyor. 

EVRENSEL DEĞERLERE BAĞLI

ASBÜ Hukuk Fakültesi, hem sosyal bilimler alanında yeni bir anlayışıyla teori üretmek hem de toplumun ihtiyaç ve sorunlarını öne alan bir hukuk anlayışı geliştirmek amaçlı program tasarlandı. Fakülte, toplumsal sorunları tespit edebilen, bunlara çözüm önerileri sunabilen, evrensel hukuk değerlerini gözeten, demokratik ortamı oluşturan ve koruyan, muhakeme yetenekleri gelişmiş̧, alanında yeterli hukuk bilgisine ve araştırma becerisine sahip hukukçular yetiştirmek hedeflenmektedir. 

YÜZDE 30 İNGİLİZCE

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında lisans programı da açılan fakültenin kontenjanı 60 ile sınırlı tutularak, derslerin yüzde 30'u İngilizce olarak verilecektir. Fakülte, yine öğrencilerine uzmanlaşma yolunu açmak için seçimlik ders olanaklarının yanı sıra araştırma projeleri ve mahkemeler, savcılıklar, barolar, hukuk büroları, kamu ve özel kurumlar, sivil toplum kuruluşlarında staj imkânları da sunulmaktadır. 

İKİNCİ YABANCI DİL

Türkçe dışında başta İngilizce olmak üzere yabancı dilde eğitim de verilecek olan fakültede, öğrencilere, ikinci yabancı dil olarak Almanca, Arapça, Çince, Farsça, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça dillerini öğrenme olanağına da sahiptir.

SPESİFİK ALANLAR

Fakülte bünyesinde spesifik alanlarda yürütülen ve açılması planlanan lisansüstü ve doktora programlardan bazıları ise şunlardır: Fikri Mülkiyet Hukuku, Sigorta Hukuku, Sağlık Hukuku, Bilişim Hukuku, Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri ve Tahkim, Enerji Hukuku, Rekabet Hukuku, Mukayeseli Hukuk, Kamu İhale Hukuku, Yapay Zekâ ve Robot Hukuku, Suç İnceleme, Ölçme ve Önlem

EĞİTİMLER

ASBÜ, Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye'de uzlaştırma eğitimi vermek üzere yetkilendirilen ilk 9 üniversiteden birisidir. Bu kapsamda, 11 ilde 1527 kişiye uzlaştırma eğitimi verilmiştir. Uzlaştırma eğitim materyallerinin, Uzlaştırma Yönetmeliği'nin hazırlanmasında ve Türkiye'deki cumhuriyet savcılarının eğitiminde ASBÜ Hukuk Fakültesi, olarak görev aldı. Öte yandan ASBÜ, bilirkişi eğitimi vermek üzere yetkilendirilen üniversitelerden biridir. Yine fakülte bünyesinde, her hafta düzenlenen "Çarşamba Seminerleri" kapsamında kendi alanında saygın bilim insanları farklı alanlarda sunum yapmaktadır.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.