Ara ki doktor bulasın!

Ara ki doktor bulasın!

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yasal mesai saatine uyulmuyor. Hastanede saat 3 buçuk 4'ten sonra güvenlik ve temizlikçilerden başka ne bir doktor ve ne de bir çalışan bulunuyor. Polikliniklerde deyim yerindeyse in cin top oynuyor.


YASAL MUAYENE SAATLERİNE UYULMUYOR
Halbuki Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi tarafından muayene saatleri sabah 8 akşam 5 olarak vatandaşlara bildiriliyor. Hastanenin çeşitli noktalarındaki duvarlara asılan mesai saatini bilgilendirmek için asılan uyarı yazılarına uyulmadığı ve o saatlerde kontrol ve sonuç göstermek için gelen hastaların umursanmadığı görülüyor. Tahlil sonuçları geç saatlerde çıkan ve aynı gün içinde işini halletmek isteyen hastalar, polikliniklerde kimseyi göremeyince büyük bir şok yaşıyor ve bir gün sonra yeniden hastaneye gitmek zorunda kalıyor.
KEYFİ MAĞDURİYET YAŞATILIYOR
Tahlil sonuçlarını göstermek için saat 4'te hastaneye giden bir hasta, "Sabah 6.30'ta sıra alabilmek için erkenden Ankara Hastanesi'ne geldim. Muayenemi oldum. Tahlil sonuçlarının akşam 3'te çıkacağını söylediler onun için işime gittim. Daha sonra saat 4'e doğru hastaneye gitmeme rağmen bir baktım ki hastanede kimseyi bulamadım. Ne kan tahlil sonuçlarımı alacağım yerdeki görevliler ne doktorlar var" dedi.

Fotoaltı: Hastanedeki yasal mesai saatlerine kimse uymuyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı ve Başkent'in en eski hastanelerinden biri olan Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorlar ve çalışanlar mesai saatine uymuyor.
MESAİYİ ERKEN BİTİRİYORLAR
Hastanede yönetim tarafından sabah 8 akşam 5 saatleri arasındaki zaman dilimi muayene saati olarak belirlense de akşam saat 3 buçuk- ve 4'ten sonra poliklinik koridorlarında güvenlik ve temizlik çalışanlarından başka kimse bulunmuyor.  Hastanenin çeşitli noktalarındaki duvarlara asılan mesai saatini bilgilendirmek için asılan uyarı yazılarına uyulmadığı ve o saatlerde kontrol ve sonuç göstermek için gelen hastaların umursanmadığı görülüyor.
HASTALAR MAĞDUR OLUYOR
Genelde tahlil sonuçlarını almak ve doktorlara çıkan sonuçları göstermek için hastaneye gelen hastalar, polikliniklerde kimseyi göremeyince büyük bir şok yaşıyor. Kan tahlili sonuçlarını almak ve muayene olduğu doktora sonuçlarını göstermek için gittiğinde karşısında kimseyi bulamayan adını söylemek istemeyen bir hasta, "Sabah 6.30'ta sıra alabilmek için erkenden Ankara Hastanesi'ne geldim. Muayenemi oldum. Kan tahlili istediler. Tahlil sonuçlarının akşam 3'te çıkacağını söylediler onun için işime gittim. Daha sonra saat 4'e doğru hastaneye gitmeme rağmen bir baktım ki hastanede kimseyi bulamadım. Ne kan tahlil sonuçlarımı alacağım yerdeki görevliler ne doktorlar var. Ortalıkta in cin top oynuyordu. Şimdi sonuçlarımı almak ve doktora görünmek için yarın tekrar gelmem gerekiyor" diyerek yaşadığı sıkıntıları anlattı.
ACİL'E YÖNLENDİRİYORLAR
Mesai saatlerinin ihlal edildiği Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden muhabirimiz ilginç bilgiler edindi. O saatler arasında hastanede bulunan birkaç çalışan, "Doktorlar 'bu saatten sonra kimse gelmiyor' diye erken gidiyor. Bu saatten sonra burada kimseyi bulmak çok zor. Bu saatlerde muayene olmak için gelenler ise 'Acil'e gidiyor " dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.