Ankara’nın tarihi burada yatıyor: İşte Kahramankazan’ın güzellikleri
Ankara’nın tarihi Kahramankazan’da yatıyor. Şehir merkezine 50 kilometre uzakta bulunan bu tarihi ilçe, 15 Temmuz gecesi verdiği tarihi dayanışmayla, kahraman ismine sahip olmuştur.
Cumhuriyet tarihinin ilk kadın milletvekillerinden olan Satın Çırpan, Kahramankazan’da yaşamış ve ölmüştür. Kahramankazan tarihi güzellikleriyle Ankara’yı yansıtan güzide bir ilçedir. Bizde sizler için Kahramankazan’ın bu harika güzelliklerini derledik. İşte Kahramankazan’da gezilip görülmesi gereken yerler.
1. 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ VE DEMOKRASİ MÜZESİ
15 Temmuz gecesinin ardından alınan kararla Kazan ilçesi, Kahramankazan ismini almıştır. Milli mücadele ruhunu canlı tutmak amacıyla ziyarete açılan bu harika müze, o gece yaşananların gösterildiği belgesel odaları, gazilerle yapılmış röportajlar, fotoğraflar ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o gece yaşadıkları kısa film halinde sergilenmektedir. Müzeye girişler ücretsizdir. Toplu taşıma ile gitmek isteyen kişiler, 502 ve 506 numaralı EGO otobüs hatlarını kullanabilirler.
2. BİTİK HÖYÜK
Kahramankazan’a bağlı tarihi bir köy olan Bitik köyünde bulunan Bitikhöyük, ilçe merkezine 12 kilometre mesafede bulunmaktadır. Samimi insanları, göleti ve harika doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bitik Höyük, ilçenin en önemli bölgelerindendir. Ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
3. SATI KADIN MÜZESİ
Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden olan Satı Çırpan, Kahramankazan’da çiftçilik yapan bir kadındır. Türk siyasi tarihinde önemli yeri olan Çırpan, Kahramankazan için önemli bir şahsiyettir. Müzede Çırpan’a ait eşyalar sergilenirken aynı zamanda bir anıt mezarda bulunmaktadır. Müze haftanın her günü açık ve ücretsizdir.
4. AKINCI OVASI
Kahramankazan ilçe merkezine 4 kilometre uzakta bulunan bu tarihi yer, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ova çevresindeki yerleşimin Bakır Çağı’na kadar dayandığı öğrenilmiştir. Ankara Savaşı’nın geçtiği yer olarak da bilinen Akıncı Ovası, askeri üsse sahip olması sebebiyle Akıncı Üssü olarak da bilinmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.