Ankara’nın Gazoz Kafesi’ne yoğun ilgi
Türkiye’nin dört bir yanından gelen 60 çeşit gazoz Ankara Kalesi’ndeki kafede satışa çıkarılıyor. Kafede aynı zamanda 150 çeşit gazoz da nostalji severlerin ilgisine sunuluyor. Nostaljik gazozları gören, yerli gazozları tadan ziyaretçiler konsepte hayran.
Ankara Kalesi’ndeki Hangimiz Sevmedik Kafe’de Türkiye’nin yerli 60 çeşit gazozu ile 150 çeşit nostaljik gazoz ziyaretçilerle buluşuyor. Niğde’den Denizli’ye, Mersin’den Muğla’ya Türkiye’nin dört bir yanından özel siparişle gelen gazozlar ziyaretçilere farklı bir deneyim yaşatıyor. Ziyaretçiler Türkiye’nin yerli gazozlarının tadına bakmanın yanı sıra üretimi durmuş nostaljik gazozları görünce mutluluk gözyaşı döküyor. İşletmeci Adil Altınışık, bu konseptte Ankara’da tek olabileceğini dile getirerek insanların ilgisinden memnun olduğunu ifade etti.
GERİ DÖNÜŞLER OLUMLU
Kafe İşetmecisi Adil Altınışık Hangimiz Sevmedik Kafe’nin 8 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek yaklaşık 3 yıldır işletmecisi olarak yer aldığını söyledi. Altınışık, kafenin geçmişini şu şekilde anlattı: “ Biz de buraya ilk başta müşteri olarak geldik. Müslüm Gürses dinleyip çay içiyorduk. Bu kadar ayrıntılı değildi o zaman. Bir süre sonra tekrar geldiğimizde burayı Özbekler işletiyor kımız, Özbek pilavı satıyordu. Bizde Altındağ’lıyız. Kale’de büyüdük. Üzüldük bu duruma. Özbek arkadaşlarla anlaşarak devraldık. Biz açtıktan sonra da gelenler ‘Biz gelmiştik biz burası Özbekler işletiyordu, çok üzülmüştük, siz tekrar almışsınız çok iyi olmuş’ diye böyle geri dönüşler aldık.”
“BULAMADIKLARIMIZ VAR”
Adil Altınışık, kafenin geçmişinde sadece en fazla 10 çeşit yerli gazoz bulunduğunu bunların sayısını artırmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Ankara’da belki yoktur böyle 2 işletme. Şu anda 60’a yakın gazoz çeşidi var. Değişik aromalarda ve farklı illerden gelen. Daha hala bulamadıklarımız da var. Bunları bulabildiğimiz kadarıyla Niğde’den Denizli’ye, Mersin’den Muğla’ya kadar her yerden özel siparişle getirttiriyoruz. Sattıklarımız şu anda üretimde olanlar Türkiye’nin yöresel gazozları. Gazoz bir de büfenin dolabındaki x firması gibi hemen temin edebileceğiniz bir ürün değil. Benim burada 2 ay beklediğim bir gazozum var. Fabrikadan sipariş ediyorum. Burada Denizli’den gelen gazozları 2 ay sonra satışa çıkarabildim” dedi.
150 ÇEŞİT GAZOZ KOLEKSİYONU DA VAR
Altınışık, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen gazozların yanı sıra nostaljik gazoz koleksiyonunun da ziyaretçilere sunulduğunu söyledi. Altınışık, “Bunun haricinde koleksiyon amaçlı dizilmiş olanlar var. Koleksiyonda da şu anda da 150 çeşit var ama bunların üretimi yok şu anda. İnsanlar buraya geldiği zaman ‘Bu çocukluğumun gazozu hala üretiliyor mu?’ diyor. Bir de mesela nostaljik şekerimiz var burada. Geçen mesela 65-70 yaşlarında bir teyze o şekeri gördü. Olduğu yerde ağlamaya başladı. ’Çocukken bunu alamamıştık paramız yetmemişti pahalıydı’ gibi cümleler kurdu. Tabi onu böyle görmek size mutluluk veriyor. Yani herkes tabi ilk amaç ticaret burada para kazanmak işletmenin devam edebilmesi için. Biz onun haricinde insanlardan böyle geri dönüş aldığımız zaman çok mutlu oluyoruz. Çünkü insanlar şaşırarak alıyor bir ürünü” şeklinde konuştu.
AYRICA MÜSLÜM GÜRSES KONSEPTİ MEVCUT
Altınışık işini mutlulukla yaptığını belirterek sözlerini şu şekilde noktaladı: “Gazozlara ekstra olarak arabesk müzik konsepti var. Müslüm Gürses ağırlıklı. Müslüm Gürses’i ayrıyeten çok seviyoruz gerçekten. Buraya gelip çay ile gazozla Müslüm Gürses dinlemek isteyen müşterilerimiz de çok fazla. Ama arada aileler için çocuklu müşteriler için farklı parçalarda çalıyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.