Ankara’nın en iyi anadolu liseleri açıklandı: İşte en iyi ilk 11 anadolu lisesi

Ankara’nın en iyi anadolu liseleri açıklandı: İşte en iyi ilk 11 anadolu lisesi

LGS puanlarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrenci ve veliler için Ankara’nın en iyi anadolu liselerini derledik. İşte Başkentin en iyi ilk 11 anadolu lisesi: İlk sırada Atatürk Anadolu Lisesi yer alıyor. Onu, Gazi Anadolu Lisesi takip ediyor.

Milyonlarca öğrenci ve veliyi 26 Haziran’da açıklanacak LGS sonuçlarının ardından heyecanlı bir tercih süreci bekliyor. Puanlarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrenci ve veliler için Ankara’nın en iyi anadolu liselerini derledik. İşte ilk 11…

4 Haziran’da gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı sonuçları 26 Haziran’da ilan edilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci ve veliyi heyecanlı bir tercih süreci bekliyor. Ankara’nın en iyi anadolu liselerini araştırmaya başlayan öğrenci ve veliler puanları en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Ankara’da bulunan en iyi anadolu liseleri tercih listelerinde öncelikli yer alacak.

İLK 4: ATATÜRK, GAZİ, MEHMET EMİN, BİNNAZ EGE

Ankara'nın en iyi liseleri ile ilgili verilerin ardından Ankara’da bulunan en iyi 11 anadolu lisesini İlk sayfa olarak derledik. MEB verilerine göre Ankara’nın en iyi Anadolu liselerinde ilk 4’ü sırasıyla Atatürk Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi ve Dr. Binnaz Ege- Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi’nden oluşuyor. Ankara’nın en iyi anadolu liseleri hakkında detaylar haberimizde…

İŞTE ANKARA’NIN EN İYİ ANADOLU LİSELERİ

1 milyon 200 binden fazla öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı sonrası sonuçlar 26 Haziran’da www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Milyonlarca öğrenci ve veli bulundukları illerdeki en iyi liseleri araştırıyor. İyi bir üniversite eğitiminin iyi bir lise eğitiminden geçtiği 2023’te öğrenci ve veliler tercih listelerinde en iyi okullara yer vermek istiyor. Sınavın açıklanmasının ardından hızlanacak süreçte, başkentliler için İlk sayfa Gazetesi olarak Ankara’nın en iyi Anadolu liselerini araştırdık.

ankara-en-iyi-anadolu-liseleri.jpg

1- Atatürk Anadolu Lisesi

Yenimahalle’de bulunan Atatürk Anadolu Lisesi 1971–1972 eğitim-öğretim yılında Ankara Maarif Koleji olarak açıldı.1981-1982 eğitim öğretim döneminde Fransızca-Almanca bölümleri eklenmiştir. Okulda bulunan diğer bölüm ise İngilizce’dir. Fransızca-Almanca bölümleri ve İngilizce bölümleri ayrı binalarda bulunmaktadır. Okul vizyonunu “Bir Dünya Lisesi Olmak...”, misyonunu ise “Öğrencileri akademik, sanatsal, sportif, sosyal ve psikolojik açıdan geliştirerek, bilimsel değer veren çok yönlü bireyler olarak hayata hazırlamak...” şeklinde açıklamaktadır. 2022’de MEB tarafından açıklanan verilere göre okulun İngilizce eğitimi taban puanı 471.330, yüzdelik dilimi maksimum 0.81’dir.

gazi-anadolu-lisesi.jpg

2-Gazi Anadolu Lisesi

"Söğütözü Anadolu Lisesi" adıyla 1984'te eğitim öğretime başlamıştır. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün adını yaşatmak için okul müdürlüğünün teklifi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı´nın 18.08.1987 gün ve 24634 sayılı onayı ile okulun adı "Gazi" olarak değiştirilmiştir. Beytepe'de bulunan Gazi Anadolu Lisesi'nin 2022 taban puanı 449.9'du.

mehmet-emin-resulzade-anadolu-lisesi.jpg

3- Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi

Çankaya’da bulunan Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi 1993-1994 yılında eğitim öğretim döneminde açılmıştır. Okulda İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde eğitim verilmektedir. Okul vizyonunu “Okulumuzu gelecek 5 yıl içerisinde örnek yurttaş yetiştiren, yükseköğretime yerleştirmede ilk 10 içerisinde yer alan bir marka Anadolu Lisesi haline getirmek”, misyonunu ise “Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği görev çerçevesinde bize emanet edilen gençleri öncelikle nitelikli iş gücü yetiştiren fakültelere getirmek ve iyi bir yurttaş olarak yetişmelerini sağlamak” şeklinde açıklamıştır. 2022 MEB verilerine göre okulun İngilizce eğitimi taban puanı 447.865, minimum yüzdelik dilimi ise 2.38’dir.

binnaz-ege-dr-ridvan-ege-anadolu-lisesi.jpg

4- Dr. Binnaz Ege- Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi

Çankaya ilçesi Balgat semtinde bulunan okul ilk olarak eğitime Yıldız semtinde 1996 yılında başladı. Eğitim öğretim dili İngilizce ve Almanca’dır. Okul vizyonunu “Eğitimde mükemmele ulaşabilmek için tüm paydaşlarımızın memnuniyet ve mutluluğunu yaratarak ülkemizin en seçkin ve örnek eğitim kurumlarından birisi olmak”, misyonunu “Sürekli gelişen çağdaş bir eğitim kurumu içerisinde; Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlı, ulusal değerleriyle evrensel değerleri uzlaştıran ve katkıda bulunan kendisiyle ve çevresiyle barışık, sorun çözme becerilerine sahip, gelecekle ilgili amaçlarını netleştirmiş ve hedeflerine ulaşabilmek için yapılması gerekenlerin bilincinde, bilgi ve teknolojiden yeterince yararlanabilen geleceğimizin emin ellerini yetiştirmek” olarak açıklamıştır. Okulun İngilizce eğitimi taban puanı 441.183, minimum yüzdelik dilimi ise 2.99’dur.

sehit-oguzhan-yasar-anadolu-lisesi.jpg

5- Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi

Etimesgut ilçesi Eryaman semtinde bulunan okulun eğitim dili İngilizce ve Almanca’dır. Okul vizyonunu, “Örnek vatandaş yetiştiren, yükseköğretime yerleşmede ilk sırada yer alan marka bir Anadolu Lisesi olmak” misyonunu “T.C. Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği görev çerçevesinde bize emanet edilen gençlerin öncelikle nitelikli iş gücü yetiştiren fakültelere yerleşmelerini ve iyi bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak” şeklinde açıklamaktadır. Okulun İngilizce eğitimi taban puanı 439.483, minimum yüzdelik dilimi 3.63’tür.

haci-omer-tarman-anadolu-lisesi.jpg

6- Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi

Ankara'nın en iyi anadolu liseleri listesinde 4. sırada İngilizce taban puanıyla Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi yer alıyor. Okul Çankaya ilçesi Yukarı Ayrancı semtinde bulunmaktadır. 1996 yılında açılmıştır. Eğitim dili İngilizce ve Almanca’dır. Okul vizyonunu, “İstiyoruz ki Okulumuzun ÖSYS başarısı %100 olsun. İstiyoruz ki Öğrenme, teknolojinin tüm imkânlarıyla ile Gerçekleşsin. İstiyoruz ki Öğrenci, Veli, Öğretmen, Yönetici ve Personel kendilerini geliştirmek için okulda Yaratılacak fırsatlara yönelik hep birlikte çalışsınlar” misyonunu “Biz; öğrencilerimizin günün, geleceğin fırsatlarını yakalayabilmeleri; kendilerini ve çevreyi tanıyan, bilgi ve becerilerini en yüksek derecesinde kullanabilen bireyler olmaları için varız” şeklinde açıklamıştır. 2022 MEB verilerine göre İngilizce eğitimi taban puanı 435.954, minimum yüzdelik dilimi 3.54’tür.

nermin-mehmet-cekic-anadolu-lisesi.jpg

7- Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi

Yenimahalle’de Batısitesi Mahallesi’nde bulunan okulun vizyonu, “Akademik, sosyal ve kültürel alanda öncü bir okul olmak” misyonu ise “Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfederek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak” olarak açıklanmıştır. 2022 MEB verilerine göre İngilizce eğitimi taban puanı 432.541, minimum yüzdelik dilim 4.52’dir

8- Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi

Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi, Almanca taban puanıyla da Ankara'nın en iyi Anadolu liseleri listesine girmeyi başarmış bir okuldur. Okul Çankaya ilçesi Yukarı Ayrancı semtinde bulunmaktadır. 1996 yılında açılmıştır. Eğitim dili İngilizce ve Almanca’dır. 2022 MEB verilerine göre Almanca eğitimi taban puanı 432.074, minimum yüzdelik dilimi 4.09’dur.

vecihi-hurkus-anadolu-lisesi.jpg

9- Vecihi Hürkuş Anadolu Lisesi

İlk olarak 1988-1989 eğitim öğretim döneminde açılan okul Keçiören Gümüşdere Mahallesi’ndedir. Vizyonunu “Türkiye´nin geleceğine yön verecek her türlü bilgi ve donanıma sahip, kararlı, atılgan ve lider kişiler yetiştirmek”, misyonunu ise “Değişen ve gelişen çağın gereksinimlerine yanıt veren, sürekli kendini yenileyen ve topluma kazandıran bireyler yetiştirmek” olarak açıklamaktadır. Okulun İngilizce eğitimi taban puanı 430.062, minimum yüzdelik dilimi 4.53’tür.

ayranci-anadolu-lisesi.jpg

10- Ayrancı Anadolu Lisesi

2005 yılında Çankaya Yukarı Ayrancı’da eğitim öğretime başlamıştır. Okulun vizyonu “Marka okul olmak” misyonu ise “Türkiye’nin geleceği olan gençlerimizi çağın bilgi ve donanımına sahip, birbirine sevgi, saygı ve güven duygularıyla bağlı bireyler olarak yetiştirmek, tüm çalışanlarımızın iş doyumunu yüksek tutmak ve velilerimizi memnun etmek” olarak açıklanmıştır. Okulun 2022 MEB verilerine göre İngilizce eğitimi taban puanı 424.997, minimum yüzdelik dilimi 5.05’tir.

betul-can-anadolu-lisesi.jpg

11- Betül Can Anadolu Lisesi

1992-1993 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçmiştir. Okul vizyonunu “Çevresiyle bütünleşmiş, çevresine liderlik yapan, öğrenmeyi ihtiyaç olarak algılayan model bir okul olmak” misyonunu ise “Her alanda sorumluluk alabilen, toplum hizmet ve beklentilerine yanıt verebilen, hedeflediği üst öğrenim kurumunu kazanabilecek bireyler yetiştirmek” olarak açıklamaktadır. Çankaya Gaziosmanpaşa’da bulunan okulun İngilizce eğitimi taban puanı 424.031, yüzdelik dilimi 4.95’tir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum