Ankaralının Elektrik Çilesi

Ankaralının Elektrik Çilesi

Ankara’nın çeşitli bölgelerinde sürekli yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları bezdirmiş durumda. Nerdeyse her gün yaşanan kesintiler nedeniyle bir çok bölgeden Başkent Elektrik’e şikâyet yağıyor.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Başkent’in çeşitli bölgelerinde yaşanan kısa süreli elektrik kesintileri vatandaşları mağdur ediyor. Özellikle Mamak, Sincan, Keçiören’de sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden Ankaralılar bıkmış durumda. Ani elektrik kesintileri ve ani voltaj değişimleri nedeniyle beyaz eşya ve elektronik eşyaları bozulan tüketicilerin sayısı her geçen gün artıyor.

DEVAMLI ARIZA VAR CEVABI

Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Başkent Elektrik’e şikâyette bulunduklarını ve devamlı arıza var cevabı aldıklarını belirten vatandaşlar arızaların hiç bitmediğini söylüyor. Yaşanan kesintiler nedeniyle her gün mağdur olduklarını belirten vatandaşlar bu duruma bir an önce yetkililerin çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

ŞİKÂYETLERİ DİKKATE BİLE ALMIYORLAR

Elektriklerin kesilmesi nedeniyle mağdur olduklarını belirten bir vatandaş, “Bir haftadır her gün günde 2–3 defa elektrikler gidiyor. Elektronik cihazlar artık saçmalamaya başladı. Bazen buzdolabı, bazen televizyon bozuluyor. Sigorta şirketiyle artık akraba olduk. Maalesef Türk firmaları yabancı şirketler gibi kendilerine gelen olumsuz eleştirilere objektif bakamıyorlar. Şikâyetleri dikkate bile almıyorlar. Bu konuda bir şeyler yapılması lazım. Tek bir firmaya mahkûm mu olmalıyız” ifadelerini kullandı.

YASAYA GÖRE ZARARI ŞİRKETLER KARŞILAMALI

Tüketici Hakları Derneği yetkilileri: “Elektrik kesintileri, yüksek ve düşük voltaj nedeniyle tüketicilerin herhangi bir zarara uğramasına neden olunması ayıplı bir hizmettir. Ayıplı elektrik hizmetinin neden olduğu zararlardan dolayı Tüketicinin Korunması Hakkında Yasa gereğince tüketicilerin zararının karşılanması hakkı bulunmaktadır. Tüketiciler bu gibi durumlarda zaman geçirmeden oluşan zararlara ilişkin tespit yaptırıp rapor düzenlettirerek önce elektrik kurumundan zararının karşılanmasını istemelidir. Eğer kurum kabul etmezse, tüketici sorunları hakem heyetlerine ya da tüketici mahkemelerine başvuruda bulunarak doğan zararın iadesine karar verilmesi istenilir. Bu gibi durumlarda Tüketici Hakları Derneğinden yardım istenilmesini öneriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

HEM AİLE HEM DE ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR

Elektrik kesintileriyle ilgili uzamanlar tüketicileri şöyle uyarıyor: “Özellikle de buzdolabı, çamaşır makinesi, kombi cihazı, televizyon, bilgisayar, vb. gibi elektrikli ve elektronikli cihazların bozulduğu; cihazların ana kartlarının ve beyinlerinin yandığına ilişkin yapılan şikâyetler yoğunluk kazanmaktadır. Diğer taraftan, sanayide bir mal üretilirken, elektrik kesilmeleri, düşük ve yüksek voltaj nedeniyle de ürünlerde kalitenin bozulmasına neden olunmakta, bunun bedelini de tüketiciler ve kamu ödemektedir. Sonuç itibariyle elektrik iletimindeki kalitesizlikler, kesintiler, düzensizlikler nedeniyle hem aile hem de ülke ekonomisi zarara uğratılmakta, zaman zaman da tüketicilerin can güvenliği tehlikeye düşmektedir.” ifadeleri kullanıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.