Ankaralılar'dan festivale akın

Ankaralılar'dan festivale akın

Hafta sonu düzenlenen Kızılcahamam Su Festivali'ne ilgi yoğundu. Festivalin ilk günü akşam saatlerinde düzenlenen konsere, Ankara ve çevre ilçelerden de katılım oldu.

Kızılcahamam Belediyesince düzenlenen Kızılcahamam Kültür, Sanat ve Su Festivali, 7-8 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Festivalin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Belediye Başkanı Muhittin Güney'in yanı sırra çok sayıda siyasi ve dış misyon temsilcisi de katıldı. Bu hafta sonu düzenlenen festivale ilgi yoğun oldu. Festivalin ilk günü akşam saatlerinde düzenlenen konseri dinlemeye Ankara ve çevre ilçelerden de çok sayıda vatandaş gelirken; festivalin ikinci günü düzenlenen Karakucak Türkiye Güreş Şampiyonası'na da 500 sporcu katıldı.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Geçtiğimiz Cuma günü Aşağı Merkez Camiinde Mevlidi şerif ile başlayan festival, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda yapılan açılış protokol konuşmaları ve halk dansları gösterisi ile devam etti. Töreninin ardından düzenlenen korteje ise çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Fatih Duru Parkı'na uğrayan kortej, burada Şehitler Anıt Ağacının önünde tüm şehitler için dualar okudu. Kortejin yürüyüşü, belediyenin önünde mehter takımı tarafından verilen mini konserle sona erdi.

KONSER VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

Festivalin ilk günü akşam saatlerinde düzenlenen konserde ise, Uğur Işılak, Ömer Faruk Bostan ve Aysel Yakupoğlu sahne aldı. Programı sunuculuğunu ise Mesut Yar yaptı. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Muhittin Güney ve eşi Ayşe Güney Işılak ile birlikte sahne alan sanatçılara plaketlerini takdim ederek, teşekkür etti. Festivalin birinci günü düzenlenen havai fişek gösterisi ile sona erdi.

500 GÜREŞÇİ KATILDI

Festivalinin ikinci gününde de, U23 Karakucak Türkiye Güreş Şampiyonası düzenlendi. İlçe stadındaki güreşlere yaklaşık 500 sporcu katıldı. Kıran kırana geçen güreşler akşam saatlerine kadar devam etti. Şampiyonaya takım bazında katılan Çorum Belediye Spor birinci, Ankara İlbank Spor ikinci, ASKİ Spor Kulübü üçüncü oldu.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.