Ankaralılar en çok nereye tatile gidiyor?

Ankaralılar en çok nereye tatile gidiyor?

Ankaralılar en çok nereye tatile gidiyor? Ankara'dan en çok nereye turist gidiyor? Turizmci Selami Haşimoğlu, her yıl Başkent’ten 20 bine yakın kişinin yalnızca turlarla Karadeniz Bölgesi’ne geziye gittiğini söyledi.

Turizmci Selami Haşimoğlu, her yıl Başkent’ten 20 bine yakın kişinin yalnızca turlarla Karadeniz Bölgesi’ne geziye gittiğini söyledi. 

Gazetemize konuşan Haşimoğlu, okurlarımız için adeta bir Karadeniz tur rehberi oluşturdu... Karadeniz turu yapmak isteyenlere tüyolar veren Haşimoğlu, Ankaralıların en çok Rize ve Artvin'e ilgi gösterdiğini ifade etti.

Her yıl yüzlerce Başkentliyi Karadeniz Bölgesi’ne taşıyan Ayder Turizm Genel Müdürü Selami Haşimoğlu gazetemize konuştu.

Başkentlilerin kültür turlarına giderek ilgisinin arttığını belirten Haşimoğlu, “Ankaralılar Karadeniz’e ve kültür gezilerine daha çok ilgi göstermeye başladı. Yalnızca işletmemiz 3 bin kişiyi her yıl Karadeniz’e taşıyor” dedi.

Ayrıca Haşimoğlu, vatandaşın ekonomisinden en kısa sürede en büyük etkiyi gören sektöründe turizm olduğunu belirtti. 

EN ÇOK RİZE VE ARTVİN MERAK EDİLİYOR

30 yılı aşkındır Ankara’da turizm sektöründe olduklarını belirten Haşimoğlu Ankaralıların en çok Karadeniz Bölgesi’nde Rize ve Artvin’i merak ettiğini söyledi. Ayrıca Haşimoğlu şunları söyledi:

“1991 yılından bu yana Ankara’dan Karadeniz Bölgesine tur düzenliyoruz. Sümela Manastırı’nın anahtarını alıp insanları gezdirip geri bekçiye teslim edecek kadar eski dönemlerini ve saygısını gösteren bilen biriyiz. Karadeniz’e ilgi günden güne artıyor. Ankara memur şehridir okulların tatiline göre zamanlarını ayarlar. Ankaralılar en çok Doğu Karadeniz Rize ve Artvin’i merak ediyorlar. Oralar daha çok merak ediliyor. Aslında Karadeniz’de doğuya gittikçe doğayla daha çok iç içe oluyorsunuz. Doğal güzelliği en iyi haliyle gözlemliyorsunuz.”

YILDA 20 BİNE ANKARALI TURLARLA KARADENİZ’E GİDİYOR

Ankara’daki seyahat acentelerinin yılda 20 bine yakın kişiyi Karadeniz’e götürdüğü bilgisini veren Haşimoğlu, “Şuan Karadeniz bölgesine 5 milyona yakın insan ziyaret ediyor. Bunun 4 milyondan fazlası yerli turist. Biz turizm şirketi olarak yılda 3 bin kişiyi götürüyoruz. Ankara’daki turizmciler her yıl 15-20 bin civarında Başkentliyi Karadeniz’e götürüyor. Fakat Ankara’da kendi başına giden vatandaş sayımız çok fazla. Daha önce bir kere bizimle gitmişler öğrenmişler artık kendileri geziyor. Bu rakamın kesin sayısını veremiyorum ama çok yoğun bir şekilde oraya akın var” dedi. 

TATİL YALNIZCA DENİZ KUM GÜNEŞ DEMEK DEĞİLDİR

Vatandaşların kültür turlarına giderek ilgi göstermeye başladığını söyleyen Haşimoğlu, “Tatil denince akla deniz, kum, güneş geliyor fakat bu tamamen yaz tatili ve döviz getirisi olan yabancı turiste yönelik bir algı. Son yıllarda kültür turizmi dediğimiz turlar giderek artıyor ve insanların ilgisi de bu yönde. Ayrıca artık tatil yazın yapılmaz anlayışını benimsetiyoruz. Bugün Ankara’dan Karadeniz’e, Güneydoğu’ya Anadolu’nun pek çok noktasına insanları taşıyor ve o bölgelerdeki hareketliliği de artıyoruz. Giderek alışagelmiş eski alışkanlıkları bırakarak gezmeye, keşfetmeye insanlarımız alışıyoruz.” şeklinde konuştu.  

İLK SEFERDE TURLA GİTMEK EKONOMİK VE VERİMLİDİR

Kültür gezilerine katılacak kişilere tavsiyelerde bulunan Haşimoğlu, “ Turlarla gittiğiniz tatiller her zaman daha ekonomik ve öğreticidir. Örnek veriyorum bugün Trabzon’a Sümela manastırına yanınıza rehber olmadan çok zor gidersiniz. En azından bir defa turla gezerseniz ikinci kez çok daha bilinçli ve verimli bir tatil geçirmiş olursunuz. Yalnızca Karadeniz için değil Çanakkale’yi rehber eşliğinde gezmek çok önemlidir ya da Doğu Anadolu’yu turla gezmeniz birçok yeni bilgi öğrenmeniz anlamına gelir” dedi. 

EKONOMİDEN EN ÇOK TURİZM SEKTÖRÜ ETKİLENİR

Vatandaşın ekonomisinden kısa sürede en çok etkiyi gören sektörün turizm olduğunu söyleyen Haşimoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Ekonomik sıkıntı dönemlerinden en çok etkilenen sektör Turizm sektörüdür. Çünkü insanlar yemesinden, giysisinden, sağlığından tasarruf edemez ama ilk olarak gezmekten vazgeçebilir. Ankara bazlı olarak bizlerde çok sıkıntılar yaşadık. Bazı arkadaşlarımız küçülmek zorunda, kapanmak zorunda kaldılar. Bizde bu akşam Başkentte bulunan birçok firmayı toplayarak esnaf dayanışmasını planlıyoruz. Burada bizde olmayan bir işi diğerine göndereceğiz. Bütün amaç hem vatandaş hem de şirketler kazansın.”

DAHA PROFESYONEL OLMALI

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan şehir tanıtımı ve kültür günleri hakkında da fikirlerini paylaşan Haşimoğlu, “Zaman zaman bende gidiyorum. Memleketimiz Rize olduğu için ona gitmeye çalışıyorum fakat daha iyi organize ve daha iyi tanıtım yapılmalı. Yani bu işi profesyonel ekipler yapmalı. Bir turizmci olarak bunları söyleyebilirim” dedi. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.