Ankara'da sabah ezanı kaçta okunacak?

Ankara'da sabah ezanı kaçta okunacak?

Diyanet’in İstanbul ve Bursa’da sabah ezanı ve namazının değiştirilmesi kararının ardından kafalar karıştı. Peki, sabah ezanı saat kaçta? Sabah namazı saat kaçta? Ankara'da sabah ezanı vakti değişti mi?

Diyanet’in İstanbul ve Bursa’da sabah ezanı ve namazının değiştirilmesi kararının ardından kafalar karıştı.

Ankara’daki il ve ilçe müftülükleri Başkent’teki din görevlilerini mesaj yoluyla uyaran Diyanet, sabah ezanının imsak vaktinde okunma kararının sadece İstanbul ve Bursa’yı ilgilendirdiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz saati uygulamasının sürmesi ve havanın geç aydınlanması nedeniyle sabah ezanı ve sabah namazı saatlerini İstanbul ve Bursa Müftülüğünün talebi üzerine bu iki şehirde değiştirme kararı aldı.

Ancak bu karar tüm Türkiye’deki sabah ezanı saatinde değişikliğe gidildiği şeklinde yorumlandı.

Ankara Müftülüğü kamuoyundaki bu yanlış anlaşılmanın üzerine ilçe müftülükleri ile harekete geçerek Başkent genelindeki cami yetkililerini hem resmi yazı hem de mesaj yoluyla uyardı.  

img_3602.jpgKARAR ANKARA’YI İLGİLENDİRMİYOR

Ankara genelinde sabah ezanının imsak vaktinde değil, eski saatinde yani güneş doğmadan 1 saat önce okunması için uyarılan din görevlilerine şu mesaj gönderildi: “Ankara’daki cami görevlileri il ve ilçe müftülüğünden gelen şu mesajla uyarıldı:

Değerli Ankaralı hemşerilerim, sabah ezanı ile ilgili alınan karar sadece Bursa müftülüğü ve İstanbul Müftülüğünün kararıdır. Ankara'nın ve diğer illerin kararı değildir. Biz devam eden mevcut uygulamamıza devam ediyoruz. Bilgilerinize sunulur.

KARAR İSTANBUL VE BURSA İÇİN GEÇERLİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan karara göre 19 Kasım Pazartesi gününden itibaren sabah ezanı, sadece İstanbul ve Bursa’da imsak vaktinde okunacak. Sabah namazı ramazan ayındaki gibi ezandan yarım saat sonra kılınacak.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.