Ankara’da İkinci Galeri Sitesi Zaruret

Ankara’da İkinci Galeri Sitesi Zaruret

ANODER Yönetim Kurulu, Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler’i ziyaret etti. Ziyaretlerinde Ankara’daki oto galericilerin sıkıntılarını dile getiren ANODER Yönetim Kurulu, İşler’den Gölbaşı’nda yapılması planlanan galeri si

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara  Oto Galericiler Derneği Yönetim Kurulu Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, ziyaret ederek galerici esnafının sıkıntılarından bahsederek çözümü noktasında üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade etti. İşler ise 2. oto galerinin zaruret olduğunu ve Ankaralı galericiler için büyük önem taşıdığını belirtti.

ÖNCELİĞİMİZ GÖLBAŞI’NDAKİ ARAZİ

Başkan Kalkan, Ankara’nın ikinci oto galericiler sitesini öncelikli tercihleri olan Gölbaşına yapmayı düşündüklerini ve bu hususta kooperatiflerini kurduklarını belirterek “Önceliğimiz Gölbaşı’ndaki arazi olmak üzere alacağımız bir araziye 450 üyemizin desteği ile kurduğumuz kooperatif aracılığı ile en kısa sürede Ankara’nın ve Ankaralı galericinin ihtiyacı olan ikinci galericiler sitesini yapmaya hazırız” dedi.

GALERİCİLERİN KEPENK KAPATMASININ ÖNÜNE GEÇMELİYİZ
Ankara’nın 5 milyonluk nüfusu ve resmi statüde galericilik yapan, vergi veren 1000 civarı esnafı ile ikinci hatta ilerleyen zamanlarda üçüncü galericiler sitesine ihtiyaç duyduğunu belirten Kalkan, “Ankara’nın iki farklı noktasında hizmet verecek iki farklı galericiler sitesinin hem vatandaşın kolay ulaşımı açısından faydasına olacağını hem de yapımı süren galericiler sitesine gidemeyecek esnafın kepenk kapatmasının önüne geçilmeli” diye konuştu.

İŞYERLERİMİZDE KALMALIYIZ
Kalkan, galericiler sitesinin yapımı için öncelikleri Gölbaşı olmak üzere arazi arayışlarının sürdüğünü ve konu ile ilgili yetkililerle görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Arazinin alımı ve en kısa sürede Galericiler Sitesinin tamamlanması için bir miktar zamana ihtiyacımız var. Bu zaman zarfında galericiler olarak ilgili kuruluşlardan anlayış bekliyoruz. Sitemizi tamamlar tamamlamaz galericiler Ankara dışındaki sitelerine taşınacaktır lakin o süre zarfında esnafımız ve çalışanlarımızın işsiz kalmaması için bir süre daha iş yerlerimizde kalmamıza izin verilmesi gerekmektedir” dedi.

BİZZAT İLGİLENECEĞİM
Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise Ankara’nın gerek nüfus gerekse de araç alım satımında sahip olduğu potansiyel ile ikinci bir galericiler sitesine ihtiyaç duyduğunu ifade ederek ikinci galericiler sitesinin yapımı konusu ile bizzat ilgileneceğini ifade etti.

2. GALERİCİLER SİTESİNİN YAPILMASI ZARURİDİR
Galericilerin Ankara ekonomisi için önemli bir yere sahip olduğunu ve ilerleyen zamanlarda bu önemin artarak süreceğini belirten İşler, “Galericilik hızla büyüyen bir sektör. Artan nüfus ve araba sayısındaki artışa paralel daha da büyüyecektir. Elbette ki bu büyümeye paralel Ankara’nın farklı noktalarda galericiler sitesine ihtiyacı da artmaktadır. Öncelikle ikinci zamanla üçüncü bir galericiler sitesinin yapılması zaruridir. Bu oluşacak galericiler sitelerinin tamamı ise Ankara’nın potansiyeli düşünülünce iş yapacak ve galerici esnafını memnun edecektir” ifadelerini kullandı. Ziyarete ANODER’i temsilen Başkanı İlkay Kalkan, İkinci Başkan Mustafa Macar, Başkan Yardımcısı Kazım Soner İmal, Başkan Yardımcısı Selim Arslan ile Genel Sekreter İhsan Demir katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.