Gazilere yer bulunamadı

Gazilere yer bulunamadı

Hamamönü’nde Türkiye Gaziler Evi olarak faaliyet gösteren ve kapatılacak olan Korsavaş Derneği’ne bağlı bina, Ankara’da herhangi bir merkezi ilçe sınırı içerisinde yer olmadığı için taşınamıyor.

Hamamönü’nde, Türkiye Gaziler Evi adıyla gaziler ile misafirlerin buluştuğu ve aynı zamanda Kıbrıs, Kore ve Çanakkale Savaşı’ndan kalan malzemelerin sergilendiği, gönüllü çalışmalarla faaliyet gösteren derneğe Çankaya, Yenimahalle, Keçiören, Altındağ ve Mamak gibi merkezi ilçelerin belediye başkanlıklarından talep edilmesine rağmen ‘Yerimiz yok’ cevabı verildi. Konu ile ilgili gazetemize konuşan Korsavaş Derneği Başkanı Ertuğrul Erdoğan, “Yer yok diyen bir belediye başkanına bir şey diyemiyorsun. Bakıyorsun bir sürü yer veriliyor başka insanlara. Ama hiçbir parti gözetmeksizin, maalesef biz her belediyeye başvurduğumuz halde bize yer vermediler. Bu onların ayıbıdır. Maalesef yapacağımız bir şey yok” dedi.

hamamönü gazi evi

EŞYALAR KÖMÜRLÜĞE TAŞINIYOR

Başkan Ertuğrul Erdoğan, binalarının 10 yıllığına bir hayırsever tarafından bağışlandığını fakat hayırseverin vefatı sonrası mirasçılar tarafından sürenin dolması nedeniyle boşaltmalarının istendiğini belirterek Ankara Büyükşehir Belediyesi dâhil olmak üzere merkezi tüm ilçe belediyeleriyle hiçbir parti gözetmeksizin birçok kez görüşme yapıldığını fakat ‘Yer yok’ denilerek geri çevrildiklerini söyledi. Erdoğan, “Ben şu anda aşağı yukarı bir aydır ramazan günü oruç ağız burada gördüğünüz tüm malzemeleri sırtımda taşıyarak tek başıma arabamın bagajında evimin altındaki kömürlük gibi bir yer var oraya taşıyorum. Çok acı bir şey ama yapacak bir şey yok” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

hamamönü gaziler evi

KÖMÜRLÜKTE DE YER YOK

Erdoğan, Mayıs ayı içerisinde binayı tamamen boşaltmalarının gerektiğini, arabanın bagajına sığan malzemeleri taşıyabildiğini fakat müzenin içerisinde ki Çanakkale Savaşı’ndan kalan deniz mayını gibi birçok malzemenin ne aracına ne kömürlüğe sığmayacağını vurgulayarak “Bir küçük oda daha kaldı evin altında ne yapacağız bilemiyorum. Hatta belediyelerden geçici olarak bir depo vermelerini rica ettim. Yer verecekseniz şimdilik idare edilebilecek bir depo verin dedim. Depo da vermiyorlar” dedi.

hamamönü gaziler evi içi

TÜRKİYE’DE EŞİ BENZERİ YOK

Resmi evraklarla ispatlı olarak Türkiye’de başka bir Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtı’na dair bir müzenin bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, “Şahsi gayretimle bir araya getirdiğim 206 adet resmi kayıtlı tarihi eser, askeri malzeme ve cephaneler var. 104 tane de TCG Anadolu ve HÜRKUŞ gibi küçüklü büyüklü maketimiz var. Daha maket alabiliriz ama yerimiz olmadığı için firmaları ziyaret edemiyoruz. Her ziyarette bize yeni çıkanları mutlaka hediye ediyorlar. Hem eski savaş malzemeleri hem de bu yeni döneme ait gerçek malzemeler ve maketlerle ziyaretçilerin ilgisini çekmeye çalışıyoruz” diyerek müzenin önemine dikkat çekti.

Derneğin amacının gazileri sevdirmek, gazilerin anılarını yaşatmak ve tarihi görsel temasla anlatmak olduğunu belirten Erdoğan, gönüllü olarak hiçbir maddi fayda sağlamadan bu amaçla uygun bir mekânda çalışmaya devam etmek istediklerini ifade ederek belediye ve şahıslardan destek beklediklerini söyledi. Erdoğan, “Yer olmazsa yapacak bir şey yok bunların hepsi kömürlükte çürüyecek” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.