Ankara'da en çok aday adayı hangi ilçeden çıktı?

Ankara'da en çok aday adayı hangi ilçeden çıktı?

AK Parti’ye, Ankara’da en fazla aday adaylığı başvurusu Pursaklar’da yapıldı. Her seçimde rekor bir oranda AK Parti’ye destek veren ilçede 26 kişi belediye başkanlığına talip oldu.

AK Parti’ye her seçimde rekor bir oy oranında destek veren Ankara’nın en genç ilçesi Pursaklar, yine bir rekora daha imza attı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı için en fazla aday adaylığı başvurusu, Başkent’te en fazla Pursaklar’dan yapıldı.

Pursaklar ne zaman ilçe oldu?

Tebessüm Şehri olarak da anılan 10 yaşındaki ilçede toplam 26 kişi AK Parti’den belediye başkanlığına talip oldu.

Pursaklar’ı 18 aday adaylığı başvurusu ile Çamlıdere takip etti.

Başkent’in diğer ilçelerinde ise başvuru sayısının 10’un üstünde olduğu öğrenildi. 

servet-turkayik-005.jpgTÜRKAYIK: ANKARA’DA YİNE BİRİNCİYİZ

Ak Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, ilçede AK Parti’ye desteğin ve ilginin her geçen gün arttığını belirterek, “Belediye başkanlığı aday adaylık başvurusunda da Ankara’da birinci sıradayız. Belediye başkan aday adaylığı için partimize gönül veren 26 arkadaşımız resmi başvurularını yapmıştır” dedi.

HEDEF: SEÇİMLERDE DE REKOR

AK Parti’ye kurulduğu günden bu yana en büyük destek veren ilçelerden birinin Pursaklar olduğunu hatırlatan Türkayık, “2001 yılında kurulan partimiz, 2002 yılında girdiği ilk seçimlerde büyük bir başarı ve halkımızın teveccühü ile 1. parti olarak çıkmıştır. Bu başarısını o yıllarda belde belediyesi olduğumuz için oylarımız Keçiören ilçesinde gözükmesine rağmen en fazla oy alan bölge olduk. Bu başarı 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde yüzde 65 ile devam etti. En son yapılan 2018 genel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 80’leri buldu. Pursaklar halkımız; partimize, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar göstermiş olduğu güven ve sevgiden dolayı seçimlerden yüksek oy alarak 1. parti olarak çıkmaktadır. Bu oranları 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerinde de yakalayarak Ankara'nın en genç ilçesi olarak birinci çıkacağız inşallah” diye konuştu.

AK PARTİLİ PURSAKLAR ADAY ADAYLARI LİSTESİ:

Bekir Yılmazoğlu, Enes Günay, Süleyman Danacı, Hamdi Kesgin, Osman Yılmaz, Osman Kayaer, Murat Ezer, Seyit Koca, Zekeriya Ersarı, Tuncay Temel, Nihat Oğuz, Yavuz Uysal, Bayram Zilan, Bayram Yüksel, Metin Yavuz, Bekir Çiğnitaş, Erdal Kılınç, Mustafa Yılmaz, Yusuf Genç, Ayşenur Oğuz, Emin Sefil, Bahattin Meral, Abdulkadir Özal, Mehmet Yurtseven, Emrah Özden.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.