Ankara'da AK Partili adaylardan hızlı başlangıç

Ankara'da AK Partili adaylardan hızlı başlangıç

AK Parti Ankara’dan adaylıkları açıklanan belediye başkan adayları, aynı gün çalışmalarına start vererek hızlı bir başlangıç yaptı. Partilerinin ilçe yönetimi ile istişare toplantılarını gerçekleştiren adaylar, seçim stratejilerini de masaya yatırdı. 

AK Parti Ankara’dan adaylıkları açıklanan belediye başkan adayları, aynı gün çalışmalarına start vererek hızlı bir başlangıç yaptı.

Partilerinin ilçe yönetimi ile istişare toplantılarını gerçekleştiren adaylar, seçim stratejilerini de masaya yatırdı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’nın ilçe belediye başkan adaylarının ismi önceki gün açıklandı.

Başkent’in 25 ilçesinde 2 kadın aday gösteren AK Parti, Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı’da Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP’nin adaylarını destekleyecek.

AK Parti, 31 Mart seçimlerinde mevcut 8 belediye başkanı ile devam kararı alırken, 15 ilçe belediye başkanını liste dışı bıraktı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Yenimahalle’ye kaydırıldı.

AK Parti'tye Ankara’da oy oranı bazında en yüksek desteği veren Çamlıdere’de Hazım Caner Can 4. kez belediye başkan adaylığına gösterildi.

AK Parti; Akyurt, Elmadağ ve Kalecik’te genç adayları tercih etti.  

MEVCUT BAŞKANLARDAN, ADAYLARA DESTEK MESAJI

31 Mart yerel seçimlerinde partileri tarafından yeniden aday gösterilemeyen, yeni dönemde bayrağı devretmeye hazırlanan mevcut belediye başkanlarından, partilerinin yeni adaylarına destek mesajı geldi.

Bazı belediye başkanları duygulu ifadelerde kullandı.

Sosyal medya hesaplarından destek mesajı paylaşan belediye başkanlarından bazıları şöyle:  

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş: “AK Parti Akyurt Belediye Meclis üyemiz, değerli kardeşimiz Hilal Ayık olmuştur. Kendisini bu kutlu yolda tebrik ediyorum.”

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mehmet Özhaseki ve ilçe belediye başkan adaylarımıza, Pursaklar Belediye Başkan Adayımız Sayın Ayhan Yılmaz’a 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde başarılar diliyorum. Ankara’mıza hayırlı olsun.”

49081745_2012815282087198_7428458010755727360_n.jpgKeçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ve Ankara İlçe Belediye Başkan Adaylarımız Ankara'mıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Bize 10 yıl Keçiören’de hizmet etme fırsatı veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Biz kutlu davamızın bir neferiyiz ve emrindeyiz; makamlar geçici hoş sadalar hakikattır.” 

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan: “AK Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı olarak Baki Demirbaş, Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenmiştir. Partimiz içindeki adaylık yarışı bu şekilde sonuçlanmıştır. Gün, birlik ve beraberlik günüdür.”

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk: “Değerli kardeşim Serhat Oğuz’a Kahramankazan Belediye Başkan Adayı olarak çıktığı bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Zafere erişeceğinden zerre tereddüttüm yok.”

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay: “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ankara ilçe belediye başkan adaylarımızın Ankara’mıza ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Öte yandan adaylıkları açıklanan Ankara’daki ilçe belediye başkan adayları, çalışmalarına aynı gün start verdi.

Aday tanıtım toplantısının sona ermesi ile belediye başkan adaylarının ilk durağı partilerinin ilçe başkanlığı binası oldu.

Belediye başkan adayları, partilileri ve sevenleri tarafından heyecanla karşılandı, tebrikleri kabul etti.

İlçe yönetimi ile birlikte ilk istişare toplantılarını gerçekleştiren adaylar, seçim stratejilerini de masaya yatırdı.

Belediye başkan adaylarının artık ekipleri ile sahada aktif bir şekilde olması bekleniyor. 

erturk-ve-oguz-calismalara-hizli-basladi-(4).jpgErtürk ve Oğuz çalışmalara hızlı başladı

Kahramanakazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve AK Parti’nin Kahramankazan Belediye Başkan Adayı Serhat

Oğuz çalışmalara birlikte başladı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin ve Cumhur İttifakı’nın başkentin ilçelerindeki adaylarını açıklamasının ardından, seçim çalışmaları Kahramankazan’da hızlı başladı. 

Konvoyla geldiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda AK Parti’nin Kahramankazan Belediye Başkan Adayı olarak Serhat Oğuz’u açıklamıştı. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve AK Parti Kahramankazan İlçe Başkanlığı üyeleri, aday olarak açıklanan Oğuz’u tebrik etti. Salon önünde buluşan Ertürk, Oğuz ve beraberindekiler, buradan Kahramankazan’a konvoy eşliğinde hareket etti. Oluşturulan konvoyla ilçeye giren Oğuz ve Ertürk, seçim için hazırlanan otobüs ile sokak ve caddeleri gezerek vatandaşları selamladı.   

Kapı kapı ev ev dolaşacağız 

Oğuz ve Ertürk daha sonra Kahramankazan Belediyesi önünde bekleyen partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan adayı Oğuz, burada yaptığı konuşmada, aday gösterilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti ailesine teşekkür ederek, “Bu adaylık ile büyük bir şerefe nail oldum, sevincimi ifade etmeye kelimeler yetmez. Kahramankazan’da hizmet bayrağını 3 dönemdir yere düşürmeden dalgalandıran Başkanımız Lokman Ertürk’e ve herkese teşekkür ediyorum. Omuzlarımıza binen yükün farkındayız. Kapı kapı, ev ev dolaşarak ilçedeki tüm vatandaşlarımızla iletişim kuracağız. İnşallah 31 Mart gecesi yine burada zaferimizi kutlayacağız” diye konuştu.

Birlik mesajı

Başkan Ertürk de, Oğuz’u aday olmasından dolayı yürekten kutladığını belirterek, “Serhat Oğuz kardeşimize adaylığının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah 31 Mart’ta Kahramanlar diyarı Kahramankazan yine kazanmaya devam edecek. Yalnızca aziz milletimizin değil, tüm İslam aleminin ve mazlum milletlerin de umudu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 15 yıl önce Kahramankazan’a diktiğimiz AK parti bayrağı bu semalarda yine dalgalanacak. Onun için hep birlikte gayret, samimiyet ve tevazu ile çalışacağız” dedi.
Oğuz ve Ertürk  daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, yönetim kurulu toplantısına katıldı

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.