Ankara'da '82 tabelaları' çalışmıyor mu?

Ankara'da '82 tabelaları' çalışmıyor mu?

Başkent’in çeşitli noktalarında bulunan 82 hız limiti ışıklarının son haftalarda yanmaması vatandaşta, “Hız sınırı kaldırıldı mı ?” sorusuna neden oldu. 

Başkent’in çeşitli noktalarında bulunan 82 hız limiti ışıklarının son haftalarda yanmaması vatandaşta,“Hız sınırı kaldırıldı mı ? Ankara'da radar kaldırıldı mı? 82 radarı çalışmıyor mu?” gibi sorulara neden oldu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna geçtiğimiz haftalarda, Ankara trafiğinin rahatlaması için şehir içindeki 82 radarlarının kaldırılması gerektiğini söylemişti.

Emniyet yetkilileri ise, konuya ilişkin olarak, “Siz kurala uymaya devam edin” dedi. 

Başkent’in pek çok noktasında bulunan 82 hız sınırlandırma işaretlerinin aydınlatmaları bir süredir yanmıyor.

Özellikle Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu ve Konya Yolu’nda radar ışıksız kalınca Başkentliler, “Acaba 82 uygulaması kaldırıldı mı?” sorusunu soruyor. Biz de gazete olarak konuyu Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne sorduk. Büyükşehir, “Bizimle ilgili olan bir durum değil” cevabını verirken Emniyet Yetkilileri, “Bilmiyoruz, siz kurallara uymaya devam edin” dedi. 

VATANDAŞ MERAK EDİYOR

Bu uyarı levhalarını her gün gören Başkentliler uygulamanın halen geçerli olup olmadığını merak ederek, “Her gün bu levhanın önünden geçiyoruz. Fakat 1 haftadan fazladır 82 uyarı ışıkları yanmıyor. İlk başlarda bir iki günlüktür diye düşündük ama uzun sürünce acaba kaldırıldı mı? Diye düşündük. Açıkçası bununla ilgili bilgi alınacak yeri pek bilmediğimiz için kurallara uymaya devam ediyoruz. Ama bazı araçlar hızlarını düşürmeden geçmeye başladı. Vatandaş bu konuda bilgilendirilmeli ”dedi.  

MUSTAFA TUNA KALDIRILSIN DEMİŞTİ

Konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda bir değerlendirme yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna hız sınırlandırılmasının kalkmasını istediğini belirterek şu ifadelere yer vermişti:

“Sınırlamalara gerek olmadan trafiğin şartlarına göre ayarlanmaları lazım. Yavaşlaman gereken yerde yavaşlamalı hızlı gideceğin yerde hızlı gidebilirsin. Özellikle ana arterlerde böyle bir sınırlamanın olmaması lazım. Vatandaşlarımız emniyet kemeri ve cep telefonu kullanmamak gibi birçok kurala dikkat etmeli. Trafiğin şartlarına göre aracı kullanmak lazım.”

“KURALA UYMAYA DEVAM EDİN”

Konuyu sorduğumuz Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Sınırlamanın kalkmasıyla ilgili bilgimiz yok. Ama siz kurala uymaya devam edin” dedi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, “Bu konu belediyenin yetkisinde değildir. O yüzden bilgi sahibi değiliz” cevabını verdi. 

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.