Ankara’da 3 kişiden biri bu hastalıktan ölüyor

Ankara’da 3 kişiden biri bu hastalıktan ölüyor

Türkiye İstatistik Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü Habervaktim’e 2014 Ankara’nın ölüm istatistiği tablosunu çıkardı. Verilere göre Ankara’da ölenlerin yüzde 37,6’sı dolaşım sistemi hastalıklarından ölürken yüzde 23,9 ise tümörden dolayı hayatlarını kaybediy

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Habervaktim’e özel Ankara ve Türkiye’nin ölüm istatistikleri tablosunu çıkaran Türkiye İstatistik Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü Türkiye’de ve Ankara’da en çok ölüm neden olarak dolaşım sistemi hastalıkları gösterdi. Dolaşım sistemi hastalıkları nedeniyle ölenlerin oranı Türkiye genelinde 40,4 olarak yer alırken Ankara’da bu oran 37,6 olarak yer aldı.

ANKARA’DA TÜMÖR ORANI YÜKSEK

İstatistiklere göre Ankara’da nerdeyse ölen 3 kişiden biri dolaşım sistemi hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu oran Türkiye genelinde daha yüksek. Dolaşım sistemi hastalıklarının ardından ölüm nedenleri sıralamasında 2. sırayı tümör alıyor. Tümör nedeniyle hayatını kaybedenlerinin oranı yüzde 23,9. Başkent’te ölüme neden olan hastalıklarda yüzde 3. sırada 10,0 solunum sistemi hastalıkları yer alıyor.

TÜRKİYE GENELİNDE DURUM VAHİM

Türkiye genelinde yaşanan ölüm nedenlerinde dolaşım sistemi hastalıkları yüzde 40,4 ile başı çekmekte. Tümör nedeniyle hayatını kaybedenlerin oranı ise yüzde 20,7 olarak yer alıyor. Dolaşım sistemi hastalıkları ve tümörü sırasıyla, solunum sistemi hastalıkları yüzde 10,7, endokrin hastalıkları 5,1, dışsal yaralanma ve zehirlenme yüzde 4,3, sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları yüzde 4,4, diğer yüzde 14,4 sırasıyla yer aldı. 

 

İşte ölüm nedenlerini gözler önüne seren o tablo:

istatistik.gif

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.