Ankara Valiliği, AŞTİ'deki evsizlere el uzattı

Ankara Valiliği, AŞTİ'deki evsizlere el uzattı

“AŞTİ Evsizlere Mesken Oldu” başlıklı haberimize sessiz kalmayan Ankara Valiliği, jet hızıyla harekete geçti. Valilik, AŞTİ’de kaldığı belirlenen 46 evsiz Kimsesizler Oteli’ne yerleştirildi.

Gazetemizin geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği “AŞTİ Evsizlere Mesken Oldu” başlıklı haberine Ankara Valiliği duyarsız kalmadı.

habervaktim-2-mail-001.jpgBaşkent’te soğuk havalardan korunmak için AŞTİ’de (Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali) kalan  evsizler, Valilik tarafından Aralık ayının başında hizmete açılan Kimsesiz Oteli’ne yerleştirildi.   

46 EVSİZ SICAK YATAĞA KAVUŞTU

Ankara Valisi Vasip Şahin’in talimatıyla dün sabah saatlerinde harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ve otobüs terminalinin güvenlik personeli, gece soğuk havadan korunmak için AŞTİ’de kalan 46 evsiz ve kimsesizi belirledi.

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından görevlilerin de eşlik ettiği uygulamada 46 evsiz, otobüslerle Dışkapı ve Ulus’taki Kimsesizler Oteli’ne yerleştirildi.

AŞTİ’deki o üzücü görüntüler de ortadan kalkmış oldu. AŞTİ’de demir bankların üzerinde ve yerlerde kalmak zorunda kalan evsizlerin dramı son buldu.

img_3875.jpgTÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK 

Soğuk ve yağışlı havadan korunmak için AŞTİ'ye sığınan ve bekleme salonundaki bankları kendilerine mekan edinen çok sayıda kimsesiz ve evsiz, yetkililere bu hizmetten dolayı teşekkür etti.

Valiliğin yıllardır özellikle kış aylarında başlattığı Kimsesizler Oteli’ne yerleştirilen 46 evsizin tüm ihtiyaçları burada karşılanacak.

Örnek proje ile evsizlerin, bu kış ayını sıcak ve rahat geçirmesi sağlanacak.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.