Ankara simidi de zamlandı

Ankara simidi de zamlandı

100 gramlık meşhur Ankara simidinin fiyatı 25 kuruş zamlanarak 1.50 TL’ye yükseldi. Simitçiler Odası Başkanı Ahmet Yalçın, maliyetlerin artması nedeniyle zamma başvurduklarını söyledi.

Döviz kurlarındaki artışın ardından una, susama, yağa ve pekmeze gelen zamlarla birlikte Başkent’teki simit fiyatları da zamlandı. 100 gramlık Ankara simidinin fiyatı 25 kuruş zamlanarak 1.50’ye yükseldi. 

“ZAMMA MECBUR KALDIK”

Gazetemize konuşan Ankara Pideciler ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Yalçın, maliyetlerin artması nedeniyle simit grubuna zam yapmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Başkan Yalçın, “1.25 TL olan 100 gramlık simit fiyatını 1.50 liraya çıkarttık. Zam yapma taraftarı değildik ama son günlerde artan malzeme fiyatları ve esnafımızın zam talebi bizi zam yapmaya sevk etti” dedi. 

TAVŞAN KANI ÇAYLAR YALNIZ KALABİLİR!

Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen ve lezzetiyle insanları kendine hayran bırakan Ankara simidi, yüz yıllardır ülkemizin has yiyeceklerinden birisini oluşturuyor. Öğrenci ve memur kenti olarak bilinen, nüfusu 5.5 milyona yaklaşan Ankara'da hafta içi yaklaşık 700 bin hafta sonu ise 500 bin simit satışı gerçekleştiriliyor. Halk dilinde "susamlı halk kebabı" ve "gevrek" gibi çeşitli adlarla anılan ve özellikle sabahları tavşan kanı çayların vazgeçilmez eşlikçisi olan Ankara simidi artık zamlı fiyatı ile satılmaya başlandı. Simitle birlikte poğaça ve diğer simit grubu da aynı oranda zamlandı. 

SİMİDİN TEMEL MALZEMELERİNE GELEN ZAM…

Meşhur Ankara simidinin diğer benzerlerine göre birçok ayırıcı özellikleri bulunuyor. Ankara simidi yapımında kullanılan un, susam, pekmez ve yağ gibi malzemelerin en kalitelisinin kullanıldığı ve bu durumun zam artışında bir hayli etkili olduğu biliniyor.  10 gramlık Ankara simidinde 10 gram susam bulunuyor. Son gelen zamlarla un yüzde 60, susam ise yüzde 70’in üstünde pahalandı.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.