Ankara otobüs ve metrosunda kredi kartlı dönem

Ankara otobüs ve metrosunda kredi kartlı dönem

Ankara’da artık kredi kartlarıyla, otobüs ve metroya binilebilecek. Büyükşehir Belediyesi, MasterCard ve e-kent işbirliğinde hayata geçecek projeyle, temassız kredi kartlarının turnikelerde okutulmasıyla ödeme yapmak mümkün olacak.

Ankara’da kredi kartıyla, otobüs ve metroya binilebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, MasterCard ve e-kent işbirliğinde hayata geçecek projeyle, (Master, Visa ve Troy) temassız kredi kartların turnikelerde okutulmasıyla ödeme yapmak mümkün olacak.

Tek biniş ücretinin 3 TL olarak belirlendiği uygulama öğrenci, 65 yaş ya da aktarma ayrımı yapmayacak.

ANKARAKART ARAMAYA SON

Uygulamanın özellikle şehir dışından gelen misafirlere kolaylık sağlaması ve ‘yetersiz bakiye’ sorununa çözüm olacağı öngörülüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bu sistem sayesinde Ankara’ya gelen misafirlerin ulaşımda işinin hayli kolaylaşacağını belirterek, ‘‘Artık şehir dışından gelen misafirlerimiz Ankarakart temin etmek için dolaşmayacak. Tek binişlik ücret de 3 lira olacak’’ dedi.

‘YETERSİZ BAKİYE’ SORUNUNA ÇÖZÜM OLACAK

MasterCard Genel Müdürü, Yiğit Çağlayan ise, uygulamanın ‘yetersiz bakiye’ sorununa çözüm getirdiğini belirterek, ‘‘Bu sistem dünyada sınırlı sayıdaki şehirlerde kullanılıyor. Ankara’nın bu listeye girmesinden çok memnunuz’’ ifadelerini kullandı.

138ddc0e-08d6-4adc-acfe-f0be13a95c8c.jpgBasın açıklaması sonrası, yetkililer yeni ödeme sistemini ÖHO ve EGO otobüslerinde denedi.

Kredi kartı sisteminin 10 Ocak’ta hizmete girmesi bekleniyor.

S. SELÇUK YILDIRIM / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.