Ankara metrolarında sanat şöleni: Müzik ve semazen gösterisi!

Ankara metrolarında sanat şöleni: Müzik ve semazen gösterisi!

Ankara'da, metro istasyonlarında sanatın sesi yükseliyor. Ankara Metroları, "Sanat Durağı" projesi ile müzik ve semazen gösterilerine ev sahipliği yapıyor.

Ankara'da, metro istasyonlarında müzik ve semazen gösterilerine yer veren "Sanat Durağı" projesi, 2018 yılından bu yana büyük ilgi görüyor. "Sanat Durağı" ile amatör müzisyenler ve semazen gösterileri metro istasyonlarında sahne alıyor.

Ankara metro istasyonlarında Sanat Durağı

PERFORMANSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında başlattığı "Sanat Durağı" projesiyle, metro istasyonlarını sanat ve kültür mekanlarına dönüştürüyor. Amatör müzisyenler, izin alarak metro istasyonlarında performans sergileyebiliyor ve Başkentlilere keyifli anlar yaşatıyor. Proje, hem sanatçılara sahne imkanı sunarken, hem de metroya inen yolculara sıra dışı bir deneyim sunuyor.

Ankara metro istasyonlarında Sanat Durağı semazen

SEMAZEN GÖSTERİLERİ METROLARDA HAYAT BULUYOR

Ankara Metro altı sanat durağı projeleri kapsamında, semazen gösterileri de unutulmamış durumda. Anadolu'nun mistik ve ruhani atmosferini yansıtan semazen gösterileri, metro istasyonlarında seyircilerin beğenisine sunuluyor. Bu etkileyici gösteriler, yolculuk yapan insanları hem ruhen hem de estetik açıdan büyülüyor.

Ankara metro istasyonlarında Sanat Durağı semazen

5 YILDIR METRO İSTASYONLARINI SARMALIYOR

2018 yılında başlayan "Sanat Durağı" projesi, Ankara'nın metro istasyonlarını sanat ve kültürle buluşturarak, kent yaşamına yeni bir soluk getiriyor. Hem amatör müzisyenlerin performansları, hem de semazen gösterileriyle metro istasyonları adeta birer sahne haline geliyor. Bu proje, 5 yıldır başkent sakinlerine ve ziyaretçilere sanat dolu anlar yaşatmaya devam ediyor.

Ankara metro istasyonlarında Sanat Durağı'nda müzisyen ve semazenler

10 İSTASYONDA SANAT YAPILIYOR

Daha önce amatör sanatçılar için uygulanan metroda müzik yapma yasağı kaldırılmasıyla başlanan uygulama 5 yıldır büyük ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nden izin alan müzisyenler, ‘Sanat Durağı’nda müzik yapıyor. ‘Sanat durağı’ isimli örümcek stantlar Kızılay başta olmak üzere 10 istasyonda uygun alanlarında faaliyet gösteriyor.

SANATÇILARA İZİN BELGESİ VERİLİYOR

Müzik yapmak isteyen müzisyenler EGO’ya resmi başvuruda bulunuyor. Uygun görülen müzisyenlere izin belgesi veriliyor. Belgede izinin geçerli olduğu tarih aralığı, müzik yapılacak günler ve saatler, hangi istasyonda yapılacağı, müzik yapacak olanların sayısı, çalınacak müzik türleri ve uyulması gereken kurallar gibi farklı bilgiler yer alıyor.

Sanat Durakları, müzisyenlerin yeteneklerini sergileme imkanı bulduğu ve halkın da metroya inerken keyifli anlar yaşadığı bir platform olarak değerlendiriliyor. Müzisyenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından verilen izinlerle belirli saatlerde Sanat Duraklarında performanslarını sergileyebiliyor.

Ankara metro istasyonlarında Sanat Durağı

KENT YAŞAMI MÜZİK SESLERİYLE RENKLENİYOR

Bu proje, hem amatör müzisyenlere sanatlarını icra etme imkanı sunarken hem de metro yolculuğu yapan vatandaşlara keyifli bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Kızılay Metro İstasyonu'ndaki Sanat Durakları, Ankara'da sanata ve kültürel etkinliklere olan ilgiyi artırmak ve toplumun farklı kesimlerine sanatı taşımak açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Başkent Ankara'da oluşturulan Sanat Durakları projesi, hem müzisyenlerin yeteneklerini sergileme fırsatı bulmasını sağlıyor hem de metro yolculuğu yapan vatandaşlara keyifli bir müzik deneyimi sunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sanata ve sanatçılara verdiği destekle, metrolarda müzik sesi yükselirken kent yaşamı da renkleniyor.

Gamze Mine Gümüş / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.