Ankara Halkı Bu Sene Balığa Doyacak

Ankara Halkı Bu Sene Balığa Doyacak

Balıkçı tezgâhlarında yaşanan balık bolluğu esnafın yüzünü güldürüyor. Balık bolluğunun fiyatları düşürdüğünü söyleyen balıkçılar Başkentli vatandaşların bu yıl balığa doyacağını belirtti.

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Denizlerde av sezonunun başlamasıyla birlikte balığın bol olması Hal esnafının yüzünü güldürdü. Geçen yıl balığın az olduğundan dolayı verimsiz bir yıl geçirdiklerini söyleyen 35 senelik balıkçı Ali Alkan t, bu yıl en verimli sezonlardan biri olduğunu belirtti. Alkan, “Sezonun oldukça bereketli başlaması, tezgâhlarımızın balık ile dolup taşmasını sağladı. Ballık bolluğunun tezgâh ve satışlara yansıması da hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürdü” dedi.

SON YILLARIN EN İYİ BALIK SEZONU

Son beş yılın en iyi balık sezonunu geçirdiklerini söyleyen 30 yıllık balıkçı Nihat “Geçtiğimiz yıllarda balık sıkıntısı vardı. Ancak bu yıl av sezonunun başlaması hem tezgâhta balık satanları hem balıkçıları hem de vatandaşı sevindirdi. Fiyatlar uygun, balıkta da bolluk var. Zaten palamut beş yılda bir esnafın yüzünü güldürür. Geçtiğimiz yıllarda az bulunur ve fiyatları yüksek olurdu. Tezgâha koyduğumuz zaman vatandaş fiyattan ötürü ilgilenmezdi. Bu yıl Allah esnafın yüzüne güldü ve tezgâhlar palamutlarla doldu taştı. Sadece palamut değil, bu yıl genel olarak bütün balık türlerinde bolluk yaşayacağız” diye konuştu.

FİYATLAR REKORA KOŞUYOR

Balığın bol olmasından dolayı fiyatların düştüğünü dile getiren balıkçılar, “Balığın çok olması fiyatları düşürdü. Geçen yıllara oranla fiyatlarımız gayet düşük. Fiyatların düşük olması da vatandaşın balığa olan ilgisini arttırıyor. Ankaralının balığa ilgisi ve tüketimi de her sene giderek artıyor. En taze balığın Ankara’da oluğunu biliniyor. Fiyatların ucuz olduğunu gören vatandaşlar balığı bol alarak stokluyorlar. Bolluk böyle devam ederse fiyatlar daha da düşebilir. Kırmızı et fiyatlarının yüksekliğinden yakınan vatandaşlar, bolluk sayesinde ucuz balık yiyebiliyor. Vatandaşlarımız bu bolluğu iyi değerlendirsin” şeklinde konuştu.

ORTA KESİM VATANDAŞIN SOFRASI ŞENLENECEK

Denizlerdeki bolluğun, fiyatlara da aynı oranda olumlu yansıdığını ifade eden balıkçı Nihat, “Geçen yıla oranla balık miktarında yüzde 50 civarında artış var. Deniz balıkla dolu. Tezgâhlar da aynı durumda. Fiyatlarda da geçen yıla oranla yarı yarıya yakın düşüş var. Bu da satışları çok iyi etkiledi. Satışlar da çok iyi gidiyor. Bu sezon balıkçıların da vatandaşın da yüzü gülüyor. Bu yıl orta kesim vatandaşın balıkla sofrası şenlenecek. Balık yiyemeyen kimse kalmayacak. Palamutun bolluğundan dolayı herkes palamutta hücum ediyor ancak bu yıl bütün balıklara doyulacak” dedi.

DENİZ ULUS HALİNE GELDİ

Sahil kenarlarından daha ucuza balık sattıklarını iddia eden 35 senelik balıkçı Ali Alkan, “Yeni sezon çok iyi başladı ve bu da herkesin yüzünü güldürdü. Bu yıl adeta Ankara’ya deniz geldi. Sahil kenarlarından bu fiyatlara satılmayan balıkları bizler burada oralardan daha ucuza satıyoruz. Hava durumunun iyi olması denizlerdeki balığında bol olmasını sağlıyor. Havalar bozmaz ve bu ballık bolluğu böyle devam ederse eğer Ankaralıları balığa doyuracağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.