Ankara Eminiyet'e 5 Milyonluk Yardım

Ankara Eminiyet'e 5 Milyonluk Yardım

Ağır tahribata uğrayan Ankara İl Emniyet binası, ATO’nun 5 milyonluk yardımıyla baştan sona onarılacak.

FETÖ darbe girişiminin yol açtığı tahribatın izlerini silmek için yurt genelinde çalışmalar başlatılırken, Ankara Ticaret Odası (ATO) da bu çalışmalara destek olmak için harekete geçti. ATO Başkanı Salih Bezci ve beraberindeki heyet Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'la görüştü. Darbecilerin saldırısı sonucu ağır tahribata uğrayan Emniyet binasını onarmak istediklerini Karaaslan'a ileten Bezci ardından, alınacak karar için ATO Meclisi'ne geçti.
MECLİSTEN KARAR ÇIKTI
ATO Meclisi'nde gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi sırasında uçaklardan atılan bombaların etkisiyle başkentte en fazla tahribata uğrayan stratejik noktalardan olan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün tadilat ve yenileme masraflarının üstlenilmesi kararı alındı. Olağanüstü toplanan ATO Meclisi'nde yardım için oluşturulacak bütçe için 5 milyon TL teklif edilirken Meclis üyeleri teklifi kabul etti. Darbe akşamı ATO yönetimi olarak gece 11.00'de ATO'ya gelerek tüm milleti darbe girişimine karşı durmaya davet ettiklerini belirten Bezci, "Şimdi ise bizlere düşen görev bu ülkeyi ekonomik olarak mamur etmek, işsizlikle mücadele etmek ve ülkemizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına sokmaktır. Bu kısır çekişmelerle ve hain planlarla kaybettiğimiz vakti çok çalışarak telafi etmemiz gerekiyor" dedi.
Emniyet Müdürlüğü'nün tadilat ve yenileme masraflarının üstlenilmesi kararı alındı. Olağanüstü toplanan ATO Meclisi'nde yardım için oluşturulacak bütçe için 5 milyon TL teklif edilirken Meclis üyeleri teklifi kabul etti. Darbe akşamı ATO yönetimi olarak gece 11.00'de ATO'ya gelerek tüm milleti darbe girişimine karşı durmaya davet ettiklerini belirten Bezci, "Şimdi ise bizlere düşen görev bu ülkeyi ekonomik olarak mamur etmek, işsizlikle mücadele etmek ve ülkemizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına sokmaktır. Bu kısır çekişmelerle ve hain planlarla kaybettiğimiz vakti çok çalışarak telafi etmemiz gerekiyor" dedi.

'TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖMÜLMELİ'
Hem devlet kurumlarından hem de mesleki ve sivil toplum örgütlerinden bu paralel uzantıların temizlenmesi gerektiğini ifade eden Bezci, "Kuluçkaya yatan hastalık hücreleri, bir gün gelir tekrar bünyeyi işgal eder. Onun için toplumumuz bu hastalıklı yapıdan tamamen arındırılmalı, sterilize edilmelidir. Aziz milletimizin değerlerini şimdiye kadar suiistimal eden, fakir fukara için toplanan milyonlarca liralık yardımları bile kendi çıkar ve amaçları için kullanan bu yapının artık tarihin çöplüğüne gömülmesi gerekmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.