ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı destek istedi

ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı destek istedi

ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, mobilya üretimi için Elmadağ’da yapımını sürdürdükleri OSB’nin altyapı eksikliği olduğunu belirterek, bu hizmetlerin tamamlanması konusunda Büyükşehir’den destek istedi. 

ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, mobilya üretimi için Elmadağ’da yapımını sürdürdükleri OSB’nin altyapı eksikliği olduğunu belirterek, bu hizmetlerin tamamlanması konusunda Büyükşehir’den destek istedi. 

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) bu yıl 10’uncusunu düzenledikleri iftar programında iş ve siyaset dünyasını bir araya getirdi. Altındağ Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen programa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM İdare Amiri Orhan Yegin, Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Vali Yardımcısı Recep Erkılıç, ANKESOB ve Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, AK Parti ve CHP milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda esnaf katıldı.

ankamob-baskani-huseyin-taklaci,-buyuksehirden-alt-yapi-talep-etti,,.jpg

BÜYÜKŞEHİR’DEN ALTYAPI TALEBİ

Programa ev sahipliği yapan ANKAMOB Başkanı Taklacı, iftar programına katılanlara teşekkür ederek, ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan bir ay olduğunu kaydetti. Başkan Taklacı, esnafa modern ve yatay mimarili bir çalışma ortamı sağlamak için Elmadağ ilçesinde Ankara’nın 12’nci Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yapımına devam ettiklerini, buranın altyapı hizmetlerinin tamamlanması konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden destek istediklerini belirtti.   

İHRACAT GELİRİ 3 MİLYAR DOLAR

Konuşmasında Siteler esnafının ekonomiye sağladığı katkılar hakkında da bilgi veren Başkan Taklacı, “Siteler’in ihracat rakamları 3 milyar dolar seviyesinde. Bu ihracat rakamlarını hep birlikte artırmamız gerekiyor. Mobilyacılar katma değeri yüksek ürünler üreten bir sektördür. Biliyorsunuz bu sektörün sattığı ürünün yüzde 93'ünün ham maddesi ülkemizden karşılanmaktadır. Yüzde 7 oranında hırdavat ithalatımız vardır. İhracat rakamlarını birlikte yükseltmemiz gerekiyor. Siteler’deki mobilyacılar esnafı dünya işçiliğinde el sanatlarının beşiği olan bir yerdir" dedi.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.