Aileye dinamit!

Aileye dinamit!

Gazetemize konuşan Av. Cem Aykan, televizyondaki bazı dizi ve filmlerinde yer alan ahlaksız sahnelerin, olumsuz figürlerin aile yapısını olumsuz etkileyip boşanmaları teşvik ettiğini belirtti.

Günümüzde boşanmalar giderek artıyor. Bunun sebepleri arasında ise başta aile içi şiddet olmak üzere, maddi sıkıntılar ve eşlerin birbirini tanımamış olması gibi sorunlar yer alıyor.  Konu hakkında gazetemize konuşan Av. Cem Aykan ise sorunların temelinde, “Aile kurumunun kutsiyeti yitiriliyor asıl sorun budur” dedi. 

AİLE’NİN KUTSALİYETİ YİTİRİLİYOR 

Boşanma sebepleri arasında aile kurumunun kutsiyetinin yitirildiğine dikkat çeken Av. Aykan şunları söyledi:
 “ İnsanlar evliliği günümüzde alelade bir kurum olarak görmeye başladılar. Televizyon dizilerinde ve magazin haberlerinde boşanmalar çoğunlukla normalleştiriliyor. Dizilerdeki çiftlerin boşanması ya da magazin haberlerinde ünlülerin kısa süren evliliklerinin ardından anında boşanıyor olmaları toplumun üzerinde etki bırakıyor, özendiriyor. Özellikle bunu izleyen genç çiftler evliliklerden kısa süre sonra boşanma kararı alabiliyorlar. Türk Medeni Kanunu da aile müessesine kutsiyet atfetmekte ve ailenin devamlılığı ile özellikle çocuğun menfaatini esas almaktadır.”

ŞİDDET BÜYÜK SEBEP

Boşanma sebepleri arasında en büyük nedenlerden birinin de aile içi şiddet olduğunu belirten Av. Aykan, “ Özellikle kadına karşı fiziksel şiddet olaylarının artış göstermesi boşanma sebepleri arasında da büyük bir yer kaplıyor. Maalesef toplumumuzun kanayan yarası olarak tabir ettiğimiz bu üzücü hadise günden güne artmakta. Her ne kadar yasalarımız bu konuda ağır yaptırımlar içerse de maalesef bu tarz davranışların önüne geçilememektedir. Karşılaştığımız münferit olaylarda şiddetin temelinde; yasaların caydırıcılığının toplum nezdinde yeterince bilinmiyor olması, maddi sıkıntılar ve eşler arası sevgisizlik yatıyor diyebiliriz” dedi. 

EŞLER BİRBİRİNİ TANIMIYOR

Eşlerinin birbirlerini tanımamasının da boşanmalarda önemli sebep olduğunu söyleyen Av. Aykan, “ Acele alınmış evlenme kararları da sağlıksız evliliklerin temelinde yatan temel nedenlerden.  Özellikle erken çağlarda yapılan bilinçsiz evlilikler sonucunda eşlerin birbirini tanımadığı ilerleyen zamanda ortaya çıkıyor.  Kısa süreli evliliklerin en büyük sebebi bu durumdur. Bize gelen boşanma davalarında genellikle çiftlerin beyanları ‘evlendikten sonra karşılarına bambaşka bir insan çıktığı’ yönünde oluyor. Sonuç olarak boşanma davalarına bakan bir avukat olarak şahsi kanaatimce her zaman çiftlerin evlilik öncesi birbirlerini yeterince tanıması gerekiyor” ifadelerinde bulundu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.