Ahi Mesutluların kavşak isyanı: Ya kapatın ya lamba takın

Ahi Mesutluların kavşak isyanı: Ya kapatın ya lamba takın

Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi’nde kazalarıyla meşhur ışıksız-setsiz kavşakta önceki gün de iki araç birbirine girdi. Mahalleli yetkililere "İlle ölümlü kaza mı yaşanmalı tedbir için, ya kapatın ya da lamba takın" diye çağrıda bulunuyor.

Başkent’te nüfusu en çok artan ilçe olan Etimesgut’un Ahi Mesut Mahallesi’nde kazalarıyla meşhur kavşağa çevre sakinlerinin artık tahammülü kalmadı. 

Kürşat Caddesi üzerinde ve çok işlek olmasına rağmen trafik lambası ve yavaşlatma seti bulunmayan kavşakta önceki gün yine büyük bir kaza yaşandı. Trafik lambası olmadığı için yolun durumuna göre dönüş yapmaya çalışan bir araçla, caddede hızla ilerleyen bir araç birbirine girdi. Kazada yaralananlar oldu. Olay yerine çağrılan ambulanslarla yaralılar hastaneye kaldırıldı. Neyse ki can kaybının olmadığı öğrenildi. 

AYNI NOKTADA SÜREKLİ KAZA OLUYOR

Bölge sakinleri yetkililere tepkili. Kürşat Caddesi’nin, Etimesgut’un Bağlıca’ya açılan kapılarından biri olduğu, bu nedenle bölgede trafiğin çok yoğun yaşandığı, 1872’nci sokağın olduğu kavşakta çok sayıdaki başvuruya rağmen trafik lambası veya yavaşlatma seti yapılmadığından dert yanan çevre sakinleri  “Bu kavşak tehlike saçıyor, hemen hergün kaza oluyor. Trafik lambası yapılması için ille ölümlü kaza mı olması gerekiyor. Yeter artık, yetkililer buraya bir tedbir almalı” diyor.

EKİM VE OCAK AYLARINDA DA GÜNDEME GELMİŞTİ

Sözkonusu kavşak geçtiğimiz yıl Ekim ayı ile 2018 Ocak ayında da yine kaza haberleriyle gündeme gelmişti. Medyada yer alan haberlerde, söz konusu kavşağa trafik ışığı veya set yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduklarını ancak olumlu veya olumsuz bir cevap alamadıklarından şikayet eden mahalleli, Büyükşehir’e “Çok mu zor şuraya bir set yapmak. İlle ölümlü kaza mı olması gerekiyor, aklımızın başına gelmesi, kolları sıvayıp ışık, set yapmak için” diye tepki gösteriyordu. Mahallelilerden kimileri ayrıca “Trafik ışığı takılmayacak, set yapılmayacaksa bu kavşaklar kapatılsın daha iyi” diye sitem ediyordu. 

kursat-kaza.jpg

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.