827 yıllık Kur'an-ı Kerim

827 yıllık Kur'an-ı Kerim

Türklerin Anadolu’da yazdığı ilk Kur’an-ı Kerim olma özelliğine sahip 827 yıllık kutsal eser, Tokat Kültür Varlıkları Müzesi’nde sergileniyor. 

Türklerin Anadolu’da yazdığı ilk Kur’an-ı Kerim olma özelliğine sahip 827 yıllık kutsal eser, Tokat Kültür Varlıkları Müzesi’nde sergileniyor. 

Gazetemize bilgi veren müze yetkilisi, “Malazgirt Savaşı’ndan Anadolu’daki Türk İslam varlığımız içerisinde yazılıp günümüze ulaştığı bilinen tek Kur’an-ı Kerim’dir. Bu Kur’an’ın 900 yıla yakın bir geçmişi var” dedi.

827-yillik-kuran-i-kerim.jpg

Türklerin Anadolu’da yazdığı ilk Kur’an-ı Kerim olarak bilinen Danişment dönemine ait kutsal eserimizi yerinde inceledik. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Tokat Müzesi’nde sergilenen bu güzide eserin kitabesinde Danişment Dönemi’ne ait olduğu ve Hicri 4 Zilhicce 587 ( Miladi 23 Aralık 1191) tarihinde tamamlandığı belirtiliyor.

“900 YILA YAKIN BİR GEÇMİŞİ VAR VE TEK ÖRNEK”

Tokat Kültür Varlıkları Müzesi’nde sergilenen kutsal kitabin en önemli özelliği Türklerin İslamiyet inancını kabul ettikten sonra Anadolu’ya gelmeleri ve burada da ilk yazdıkları Kur’an-ı Kerim olma özelliğidir.

827-yillik-kuran-i-kerim-son.jpg

Gazetemize bilgi veren müze yetkilisi şunları söyledi: “Malazgirt Savaşı’ndan Anadolu’daki Türk İslam varlığımız içerisinde yazılıp kaleme alınıp günümüze ulaştığı bilinen tek Kur’an Kerim. Danişment Dönemine ait 900 yıla yakın bir geçmişi var.”

Erkal Erdoğan//HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.