81 ilde babalar ve çocuklar sabah namazında buluşuyor

81 ilde babalar ve çocuklar sabah namazında buluşuyor

Cihannüma Derneğince organize edilen bir proje kapsamında 81 ilde babalar ve çocukları Pazar günü sabah namazında buluşacak.

Tut çocuğunun elinden, tut babanın elinden gel” sloganıyla gerçekleştirilecek programın Ankara’daki adresi Hacı Bayram Cami olacak. 

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği81 ilde Babalar ve Çocuklar Sabah Namazında Buluşuyor” adında anlamı bir etkinlik düzenleyecek. “Tut çocuğunun elinden, tut babanın elinden gel. Bu güzellik kaçmaz” sloganıyla 8 Eylül Pazar günü tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek sabah namazı etkinliği 81 ilde belirlenen şehir merkezlerindeki camilerde yapılacak. 

cihannuma-dayanisma-ve-isbirligi-platformu-dernegi,-tut-cocugunun-elinden,-tut-babanin-elinden-gel,-81-ilde-babalar-ve-cocuklar-sabah-namazinda-bulusuyor,-haci-bayram-cami..jpg

ANKARA’DA HACI BAYRAM’IN HUZURUNDA YAPILACAK 

Etkinliğin Ankara ayağı Hacı Bayram-ı Veli Cami’nde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun'un katılımıyla gerçekleştirilecek. İstanbul’da ise babalar ve oğullar Büyük Çamlıca Cami’nde bir araya gelecek. İstanbul’daki programa ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katılacak.  Her yıl yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce gerçekleştirilen anlamlı etkinliğe çok sayıda baba ve oğulun gelmesi bekleniyor. Sabah namazı ardından kısa bir sohbetin yapıldığı buluşmalarda, çeşitli ikramlarda da bulunulacak.

cihannuma-dayanisma-ve-isbirligi-platformu-dernegi,-tut-cocugunun-elinden,-tut-babanin-elinden-gel,-81-ilde-babalar-ve-cocuklar-sabah-namazinda-bulusuyor,-haci-bayram-cami.jpg

HEDEF: KUŞAKLAR ARASINDAKİ BAĞI GÜÇLENDİRMEK 

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği tarafından proje ile ilgili yapılan açıklamada, "Kuşaklar arasındaki bağ güçlensin. Büyükler örnek alınsın, küçüklere örnek olunsun. Tut çocuğunun elinden, tut babanın elinden gel" sözleri aktarılarak babalara ve çocuklara çağrıda bulunuldu. 

ÇOCUKLARA İYİ BİR ROL MODEL OLALIM

Amaçlarının çocuklara camiyi ve namazı sevdirerek milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesini seven, ona hizmeti her şeyin üzerinde tutan nesiller yetiştirmek olduğunu belirten Cihannüma Derneği yetkilileri, “Çocuklar geleceğimizdir. Onlara rol model olmak için anne ve babalarımızın bir sorumluluğu olduğu düşüncesiyle böyle bir faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Kuşaklar arasındaki bağın güçlenmesi, büyüklerin örnek alınması, küçüklere örnek olunması düşüncesiyle her baba çocuğunun elinden tutsun ve birlikte camiye gelsin diyoruz" dedi.

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.