33. Kaman Ceviz Festivali'nde ödüller ve program açıklandı

33. Kaman Ceviz Festivali'nde ödüller ve program açıklandı

Türkiye'nin ceviz başkenti Kaman, 33. Ceviz Festivali'ne 11-13 Ekim 2024 tarihlerinde ev sahipliği yapacak. Festivalde düzenlenecek yarışmalar ve sanatçılar açıklandı.

Kaman'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ceviz Festivali, bu yıl 11, 12 ve 13 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin bu yılki programında ceviz temalı yarışmalar ve sahne alacak sanatçılar belli oldu.

haber1.jpg

YARIŞMALAR VE ÖDÜLLERİ

Kaman Belediyesi tarafından organize edilen 2024 Ceviz Festivali'nde düzenlenecek yarışmalar ve ödüller şu şekilde:

  • En iyi ceviz bahçesi yarışması:

      1. ödül: 100 litre mazot
      1. ödül: 100 kg gübre
      1. ödül: zirai ilaç
  • En iyi ceviz yarışması:

      1. ödül: 100 kg gübre
      1. ödül: 50 kg gübre
      1. ödül: zirai ilaç
  • En iyi cevizli baklava yarışması:

      1. ödül: 7000 TL
      1. ödül: 5000 TL
      1. ödül: 3000 TL
  • En iyi ses yarışması:

      1. ödül: 7000 TL
      1. ödül: 5000 TL
      1. ödül: 3000 TL

BAŞVURU İÇİN SON TARİH

Yarışmalara katılmak isteyenlerin 30 Eylül tarihine kadar Kaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekiyor.

KONSER PROGRAMI

Festivalin sahne programı da oldukça dikkat çekici. İlk gün, Fatma Turgut ve Veli Erdem Karakülah konser verecek. İkinci günde ise Mustafa Ceceli ve Eypio sahne alacak. Festivalin son günü olan 13 Ekim Pazar’da, Aydilge ve Sefo performans sergileyecek.

HAZIR MISIN KAMAN?

Festivalle ilgili olarak Kaman Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali'nde Yarışmalar Başlıyor! Hazır mısın KAMAN? Kaman, cevizin eşsiz lezzetinin tadına varmak ve kültürel zenginliğinde buluşmak için bu yılki Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali'nde renkli etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazır. Festival kapsamında, ceviz temalı heyecan verici yarışmalar düzenlenecek. En İyi Ceviz, En İyi Ceviz Bahçesi, En İyi Cevizli Baklava ve Ses yarışmaları ile katılımcılar yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Bu yılın festivaline katılmak isteyenler için başvurular; Kaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Ceviz severler, hem lezzet hem de sanat alanında yeteneklerini sergileyerek festivale katkıda bulunacak. Ceviz bahçeleri, ustalıkla yapılan baklavalar ve etkileyici ses performanslarıyla dolu bu festival, Kaman’ın doğal ve kültürel zenginliklerini bir araya getirerek unutulmaz bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Ceviz tutkunlarını ve sanatseverleri bir araya getirecek bu etkinlikte yer almak için acele edin! Detaylı bilgi ve başvuru için Kaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz. Kaman’ın ceviz dolu dünyasına adım atmaya hazır olun!”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.