Memleketimiz büyük tehlike altında

Memleketimiz büyük tehlike altında

Kırşehir’de gökyüzü bir anda tozla kaplandı. Rüzgar sonucu şehrin yakınındaki taş ocağından yükselen tozlar gökyüzünde endişelendiren bir görüntü oluşturdu.

Kırşehir’de gökyüzü bir anda tozla kaplandı. Rüzgar sonucu şehrin yakınındaki taş ocağından yükselen tozlar gökyüzünde endişelendiren bir görüntü oluşturdu.

Görüntüler, gündemdeki altın madenlerinin faaliyete geçmesiyle bu olayların daha da ürkütücü boyutlarda yaşanabileceği endişesine neden oldu. Kırşehir Haber Türk’ün haberine göre, Kırşehir'de kaydedilen görüntü, şehrin ilerleyen yıllarda nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu gözler önüne serdi.

kir.jpg

Kırşehir'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar ile birlikte toz taşınımı meydana geldi ve kent merkezinde bir süre etkili oldu. Kent merkezini etkisi altına alan şiddetli rüzgar sırasında yaşanan toz taşınımı hakim noktadan bir vatandaş tarafından görüntülendi. Görüntüde toz taşınımının kente yakın bir noktada bulunan taş ocağından kaynaklandığı anlaşıldı. Bu görüntü Kırşehir'in ilerleyen dönemde karşı karşıya kaldığı tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

kir-iki.jpg

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Kente yakın bir noktadaki taş ocağından kalkan toz bulutunun Kırşehir'i etkisi altına alması, yine kente yakın bir noktada faaliyete geçecek olan altın madeni ocaklarını akıllara getirdi. Kat ve kat daha büyük olacak olan altın madeni ocaklarında açık şekilde yapılacak olan patlatma ve parçalama işlemleri ile birlikte ortaya çıkacak toz bulutu şiddetli bir rüzgar ile birlikte kent merkezini tamamen kaplayabilecek.

Sürekli taşınım nedeniyle kenti yaşanmaz hale getirmesinden endişe edilen toz bulutları ile birlikte asıl tehlikenin ise açık havuzlardaki kimyasalların tozlarla birlikte insanlar tarafından solunmasının olacağı kaydediliyor.

KİMYASALLAR TOZLARLA BİRLİKTE SOLUNACAK

Kırşehir'in hemen yanı başındaki Kervansaray Dağlarında gerçekleştirilecek açık maden işletmeciliği ile birlikte ocaklarda bulunan kimyasal havuzlarda altın ayrıştırmak için kullanılacak kimyasallar da havaya karışabiliyor. Şiddetli rüzgar ile birlikte kalkan toz bulutları ile beraber havaya karışan kimyasallar toz taşınımı ile birlikte insan sağlığı için büyük bir tehlike meydana getirecek.Şiddetli rüzgar sırasında taş ocağından kalkan toz bulutlarının kent merkezini etkisi altına alması da bunun en büyük kanıtı niteliğinde.

İlgili Haberler

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.