3. DÜNYA SAVAŞI BAŞLADI

3. DÜNYA SAVAŞI BAŞLADI

SDE Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Aydın Bolat, TOKFED’in Hamamönü’nde düzenlediği etkinlikte, Ortadoğu ve Güneydoğu’da yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ACIMASIZ SALDIRILAR YAPILACAK

Yangın yerine dönen Suriye’de 3. Dünya Savaşı’nın bir prototipi yaşandığını kaydeden Bolat, küresel güçlerin eliyle Ortadoğu’da yeni savaşların çıkacağına işaret etti.  Bolat, “Orada güç bulunduran yapılar, ellerini daha güçlü tutabilmek için acımasızca saldırılarına devam edecekler. Aceleleri de yok. Onlar için özgürlük hareketi, hak arayışları önemli değil, onları orada ölen kadınlar, çocuklar hiç etkilemiyor. Onlar için önemli olan kendi çıkarlarıdır” dedi.

SURİYE YAPMAYA ÇALIŞILIYOR

Başta Amerika ile Rusya gibi küresel güçlerin Türkiye’yi de Suriye gibi yapmak niyetinde olduklarını vurgulayan Bolat, “Hükümet ile askerin PKK’ya karşı ortaklaşa çalışması olmasa şimdi Suriye gibi olmuştuk” diye konuştu. Güneydoğu’da sözde özerklik talebinde bulunanlar için ise Bolat şunları söyledi: “Bunların Kürt davası ile özgürlük mücadelesi ile bir alakası yok. Bunların ‘Öz yönetim, öz savunma’ teraneleri düpedüz ihanettir ve vatan hainliğidir. Bunlar o küresel güçlerin oyuncakları, ajanlarıdır.”

 

Fotoaltı iç sayfa: Tokat Dernekler Federasyonu Başkanı  Kamil Dündaroğlu, etkinlik sonrası, SDE Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Aydın Bolat’a hediye taktim etti.

 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Strateji Düşünce Enstitüsü (SDE) Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Aydın Bolat, Tokat Dernekler Federasyonu’nun (TOKFED) Hamamönü’nde düzenlediği etkinlikte Ortadoğu ve Güneydoğu’da yaşananlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BATI ORTADOĞU’YU BOĞUYOR

Batılı devletlerin kendi değerlerini inkar edercesine Ortadoğu’daki hak arayışlarını boğmaya çalıştığını kaydeden Aydın Bolat, “Ortadoğu’daki insanların özgür iradeleriyle kendi yöneticilerini seçmeleri, kendi temel hak ve özgürlüklerine ulaşmak istemeleri küresel güçleri sıkıntıya soktu. Onlar buradaki hareketleri kendi çıkarlarına uymadığı için boğmaya çalıştılar. Suriye’de yaşananların göstergesi işte bu yüzden” dedi.

TÜRKİYE’YE ÇİFT TARAFLI KUŞATMA

Suriye’de şuanda 3. Dünya Savaşı’nın bir prototipi yaşandığını savunan Stratejist Aydın Bolat, bölgeye yönelik olası bir Türkiye müdahalesine karşı Türkiye’nin küresel güçler tarafından etkisiz bırakılmaya çalışıldığını anlatarak, “Türkiye içe kapatılmaya, Suriye’ye burnunu uzatmasına meydan vermemeye, Irak’a elini sokmasına imkan vermemeye gayret gösteriliyor. Türkiye bir taraftan da PKK belasıyla dün dağlarda bugün de şehirlerde meşgul ediliyor. Türkiye şimdi çift taraflı bir kuşatma altında” diye konuştu.

KÜRESEL ASKERLERİN PARALI ASKERLERİ

Güneydoğu’da sözde özerklik talebinde bulunan ve bölgeyi ateş çemberine çeviren legal, illegal yapılara sert tepki gösteren Bolat, “Bunların Kürt davası ile özgürlük mücadelesi ile bir alakası yok. Bunlarınki sadece hendek siyasetidir. ‘Öz yönetim, öz savunma’ teraneleri düpedüz ihanettir ve vatan hainliğidir. Bunlar bu toprakların çocukları olamazlar. Bunlar o küresel güçlerin oyuncakları, ajanları ve onların vur-kaç paralı askerleridir” şeklinde konuştu.       

HAK DEĞİL ÇIKAR PEŞİNDELER

Ortadoğu’da Batılı ülkelerin eliyle yakın zamanda çatışmaların daha da artacağına değinen Bolat şöyle konuştu: “Orada güç bulunduran yapılar, ellerini daha güçlü tutabilmek ve masada daha güçlü olabilmek için acımasızca saldırılarına devam edecekler. Ortadoğu’da sınırların güncellenmesi gerektiğini ve yeniden burada bir güç haritasının oluşması gerektiğini hedef alan bir çalışma içerisindeler. Aceleleri de yok. Küresel güçler, burada derinlemesine kaos yaratarak, çatışmaları azdırarak, buralarda insanların etnik, dini, mezhebi olarak ayrışmasını ve böl-parçala-yönet politikasına uygun olarak yeni bir sömürü düzeni kurmaya çalışıyor. Onlar için özgürlük hareketi, hak arayışları önemli değil, onları orada ölen kadınlar, çocuklar hiç etkilemiyor. Onlar için önemli olan kendi çıkarlarıdır.”

TOPRAKLAR BİLE BÖLÜŞÜLDÜ

Bölgedeki çıkarları için Amerika ile Rusya’nın karşılıklı restleşiyor gibi gözükmelerine rağmen aralarında bölgedeki toprakları paylaştıklarını anlatan Bolat, “Nasıl ki Kuzey Irak’ta bir Kürt yönetimi oluşturdularsa şimdi de aynısını Suriye’de oluşturmaya çalışıyorlar. Ve bu noktada karşılıklı restleşiyorlarmış gibi gözükseler de Rusya ile Amerika, PYD’yi IŞİD ile mücadelesi üzerinden meşrulaştırarak bunlara yardımcı oluyor ve onları taşeron olarak kullanıyor.

Amerika diyor ki ‘Irak’ın batısından Cizire ve Kobani’ye kadar olan bölgede ben bulunayım. Onun ötesini Rusya sen hallet’ Bayırbucak Türkmen bölgelerine saldırıları da bu yüzden, çünkü orası stratejik bir bölge” dedi.

SURİYE’YE ÇEVRİLMEK İSTENİYORUZ

Türkiye’yi de yangın yerine dönen Suriye gibi yapmak niyetinde olduklarını vurgulayan Bolat, “Hükümet ile asker ortaklaşa PKK’ya karşı iyi bir mücadele veriyor. Eğer bu birlik olmasaydı şimdi Suriye olmuştuk. Cizre ve Silopi’deki resim ile Halep’teki resme bakın birbirine benziyor. İşte bu fotoğrafı vermeye çalışıyorlar. Yani Türkiye’yi PKK ile içten kuşatmaya, işgal etmeye çalışıyorlar. Irak ve Suriye üzerinden Türkiye’yi kuşatmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.