100 günde 120 km hat

100 günde 120 km hat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 günlük icraatları kapsamında, Ankara-Sivas YHT hattına 100 günde 120 KM hat serimi yapılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 100 Günlük Eylem Planında Ankara'ya da geniş yer ayrıldı. Buna göre; ilk 100 gün içerisinde, Ankara'daki Mevcut yüksek hızlı tren (YHT) hatlarına ek olarak Ankara-Sivas arasına 120 kilometrelik hat serimi gerçekleştirilecek. 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Bilkent Şehir Hastanesi tamamlanacak;  Başkent'e yapılması planlanan iki millet bahçesi için çalışmalar hızlandırılacak; Gazi Uyumevi ihaleye çıkarılacak.

BAKAN: HAT 2019'A TAMAM

Dün Elmadağ'a giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-Sivas arasının 12 saatten 2 saate ineceğini ifade ederek, hattın altyapı üstyapı çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanıp, 2019 yılı içerisinde de deneme sürüşlerine başlayacağını söyledi. Projenin Sivas'la kalkmayacağını belirten Turhan, hattın Erzincan-Erzurum üzerinden Bakü-Tiflis-Kars Demir İpek Yoluna entegre olacağını ifade etti. 250 kilometre işletim hızıyla çalışacak olan projenin yatırım maliyetinin 7 milyar 749 milyon TL olacağını söyleyen Turhan, "Bu projede mevcut demiryolu hattımız 600 kilometre civarında. Yeni güzergahla güzergahımız 400 kilometreye kadar düşecek. 12 saatlik ulaşım süresi 2 saate inecek" dedi.

ANKARA'DAKİ DİĞER PROJELER

Millet bahçesi: İlk 100 günde Başkent'e yapılması planlanan iki millet bahçesi için çalışmalar hızlandırılacak. Ankara'da biri Atatürk Kültür Merkezi Bölgelerinde, diğeri de Gölbaşı'nda olmak üzere iki Millet Bahçesi'nin yapılması planlandı. AKM Bölgelerine inşa edilecek olan Ankara Millet Bahçesi, Eski hipodromdan başlayarak, Melike Hatun Cami'ne kadar uzanacak proje için, Kazım Karabekir Caddesi yerin altına alınacak. Gölbaşı Millet Bahçesi ise; Eymir Gölü'nün yanındaki 700 dönümlük alana inşa edilecek.
Gazi Uyumevi: Milli Savunma Bakanlığı tarafından Ankara'ya, içeresinde ibadethane, sosyal tesis ve 100 yataklı bakımevinin de yer aldığı Gazi Uyumevi inşa edilecek. Uyumevi bu süre içerisinde ihaleye çıkarılacak. 
Bilkent şehir hastanesi: İlk 100 gün içerisinde Bilkent Şehir Hastanesi açılacak; Etlik Şehir Hastanesi'nin ise önümüzdeki yıl bitirilmesi planlanıyor.  

Frigya Vadileri: Frigya Vadileri ile ilgili de çalışmalar 100 günlük eylem planı 
içerisinde yer aldı. Başkent Ankara'nın yanı sıra Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar'ı da yakından ilgilendiren çalışma ile Frigya Vadileri, "Anadolu Açık Hava Müzesi" olacak.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.