Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat için yeni formül geliyor

Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat için yeni formül geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gıdada fahiş fiyat artışı yapanlara yönelik konuşan Erdoğan, kamuda tasarruf ve fahiş fiyatla mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.

Gıda da fahiş fiyat yapan fırsatçılara yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyatta yeni bir adım daha atılacağının sinyalini verdi. "Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek" dedi. Ayrıca, ürün fiyatının, ambalajın üzerine yazılması önerisinin de değerlendirileceğini söyledi.

YASAL DÜZENLEME YOLDA

Fahiş fiyatlarla mücadelede yeni ve daha caydırıcı tedbirler ortaya koyabileceğini söyleyen Erdoğan, "Aşırı kar hırsı dizginlenmediği müddetçe ne kadar maaş artışı yaparsanız yapın sorun devam edecektir. Hele gıda gibi mecburi kalemlerde buna müsaade edemeyiz" dedi. Öte yandan, gerekli tedbirler için ilgili bakanlıkların şu anda çalışmalar yaptığını belirterek, " Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir" şeklinde konuştu.

"UYGULAMA DEVREYE GİRİYOR"

Ticaret Bakanlığı uygulamanın devreye alınması için yasal düzenleme hazırlığına başladı. Sektör temsilcilerinin de görüşleri ile oluşturulacak yeni düzenlemenin detaylarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

ETİKETİ ÜRETİCİ BELİRLEYECEK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TÜRKONFED Hukuk Komisyonu Üyesi Dr. Mücahit Saraçlı, “Tavsiye edilen fiyatı belirleyen üretici. Ama üretici bu fiyatı belirlerken satıcının da kâr marjını üzerine koyarak ‘bu fiyattan satın’ şeklinde öneriyor. Bunu alan satıcı da bu fiyattan satmayı kabul ederek alıyor zaten” ifadelerini kullandı.

DAHA KOLAY TESPİT EDİLEBİLECEK

TÜRKONFED Başkan Vekili Av. İbrahim Güllü ise, “Ambalajlı gıda maddeleri ve temel maddelerin üzerine tavsiye edilen satış fiyatı uygulaması fiyat artışlarının önüne geçeceği gibi fahiş fiyat uygulaması yapanların tespitini de sağlayacaktır” diye değerlendirmede bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.