Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın seçim vaadi ne oldu?

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın seçim vaadi ne oldu?

Gazete İlksayfa olarak, Büyükşehir ve 9 merkez ilçe belediye Başkanlık koltuğuna oturan isimlerin vaatlerine projektör tuttuğumuz yazı dizimize Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile devam ediyoruz.

“Vaatleri Neydi?” yazı dizimizi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile sürdürüyoruz. Kampanya sürecinde 15 yılda ilçede gerçekleşen projelerini 98 sayfalık bir kitapçık haline getiren Başkan Fethi Yaşar, Türkiye’nin en gelişmiş 5’inci ilçesinin Yenimahalle olduğunu vurgulayarak “Yenimahalle’de var gücümle çok çalışmaya devam edeceğim” dedi. Fethi Yaşar ilçede birçok alandaki projelere yenilerinin ekleneceğini belirterek, 4 yeni kreş ve gündüz bakımevi, 2 Aile Sağlığı Merkezi, 6’ncı havuz ve spor tesisi ile Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi projelerini duyurdu.

belediyeyenimahalle.jpg

VAR GÜCÜMLE DEVAM EDECEĞİM

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kampanya sürecinde 71 taksi durağı, 6 köy konağı, 43 Aile Sağlığı Merkezi, 11 kütüphane, 5 yüzme havuzu ve spor tesisi, 12 kreş ve gündüz bakımevi, 6 kültür merkezi, 7 eğitime destek merkezi ile birlikte birçok projesine vurgu yaptı. Başkan Fethi Yaşar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hazırladığı Türkiye’nin gelişmişlik endeksinde 180. sıralarda olan Yenimahalle’nin 15 yılda gerçekleştirdiği projelerle beşinci sıraya yükseldiğine işaret ederek “Yenimahalle’de var gücümle çok çalışmaya devam edeceğim” dedi.

fethi-yasasr2.jpg

SAĞLIK HİZMETLERİ DEVAM

Başkan Fethi Yaşar Yenimahallelilerin sağlık hizmetini bulundukları yerde, mahallelerinde alabilmeleri, hekimlerin de sadece işlerine odaklanabilmeleri için 43 Aile Sağlığı Merkezi açtıklarını işaret ederek Ata, Anadolu ve Güzelyaka Mahallelerine 2 yeni aile sağlığı merkezi daha yapılacağını duyurdu. Başkan Fethi Yaşar, “Yeni dönemde de ihtiyaç duyulan mahallelerimize aile sağlığı merkezleri inşa etmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini sürdürdü.

yeinmhalle3.jpg

BÜYÜK EKSİKTİ

Başkan Fethi Yaşar’ın kampanya sürecinde “Batıkent’e dev yatırım” diyerek duyurduğu 116 yatak kapasiteli Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi projesi hakkında ise, “Burada zihinsel ve ev içi aktivitelerin yanı sıra psiko-motor ve sosyo-duygusal aktiviteler de yapılacak. Yaşlı ve Alzheimer hastalarına destek olacağımız gibi, yakınlarına da nefes aldırmak istiyoruz. Bu merkez Yenimahalle’nin eksiğiydi bu eksiği kapatacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

fethi-yasar1.jpg

SPORCUNUN YANINDAYIZ

Yenimahalle’deki 6’ncı havuz ve spor tesisinin Yakacık ve Kuzey Yıldızı Mahallelerinde olacağını dile getiren Başkan Yaşar, “Sporun birleştirici gücüne inanıyor; spora ve sporcuya destek oluyoruz. Spora yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Sporun ve sporcunun dostu olmaya, gençlerimizi spora teşvik edici projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

yenimahallekres.jpg

MİNİKLER BİZE EMANET

Yenimahalle Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliğine inandıklarını vurgulayan Başkan Yaşar, ilçede açılan 12 kreş ve gündüz bakımevine ek olarak yeni kreş ve gündüz bakımevleri açmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Yaşar, Avcılar, Yakacık, Kuzey Yıldızı ve Yenibatı Mahallesinde toplam 4 kreş ve gündüz bakımevi açılacağını belirterek, “Ailelerimiz içiniz rahat olsun, yarınlarımızın emanetçisi miniklerimiz, bugün bize emanet” şeklinde sözlerini noktaladı.

YARIN: “Vaatleri Neydi?” yazı dizimizin yedinci bölümünde Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ile devam edeceğiz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.