Yatırımda nisan sonuçları belli oldu: Altın üzdü borsa güldürdü

Yatırımda nisan sonuçları belli oldu: Altın üzdü borsa güldürdü

Türkiye’deki ekonomik iktidarsızlık günden güne artarken, Mehmet Şimşek liderliğindeki yetkiler ekonominin düzelmesi için mesai harcamaya devam ediyor. Nisan ayı verilerinin açıklanmasının ardından ise yatırım da neyin kazandırdığı merak ediliyor.

TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı TÜFE rakamları (yüzde 3,18) ışığında, yatırım araçlarının reel getiri oranları da belli oldu. Türkiye Gazetesi’nden Ömer Faruk Bingöl’ün özel haberine göre; mart ayında 9.142 puandan kapanan BIST 100 endeksi, Nisan ayını yüzde 9,88 artışla 10.045 puandan tamamladı. Bu nominal artış, enflasyondan arındırıldığında yüzde 6,70 reel getiriye dönüşüyor.

TL mevduat da kazandırdı: Nisan ayında TL mevduatta bekleyen yatırımcılar, yaklaşık yüzde 4,50 nominal getiri elde etti. Bu getiri, enflasyondan arındırıldığında yüzde 1,32 reel getiriye denk geliyor. TL mevduat tercih edenler, enflasyona karşı kısmi korunma sağlamış oldu.

ALTIN YATIRIMCISI ÜZÜLDÜ

Mart ayında gram altın fiyatı 2327 TL'den kapanırken, Nisan ayını 2387 TL'den tamamladı. Bu durum, yüzde 2,54 nominal artış anlamına geliyor. Ancak enflasyon göz önüne alındığında, altın yatırımcıları yüzde 0,64 reel kayıp yaşadı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.